Mennyire "ajánlott" önként a saját szabadidőnket munkahelyi dolgokra fordítani?
Én vagyok az újonc az irodában és úgy érzem, hogy lenne még mit tanulnom, viszont munkaidőn belül erre nem nagyon van lehetőség - meg van amit már eleve tudnom kellene...
Vannak tutorialok a cég oldalán ami elérhető bárki számára, viszont ezt csak a céges gépről tudom elérni, szóval ha megszeretném nézni a videókat akkor azt mindenképp látni fogják és a rendszer is logolja.
Arra gondoltam önszorgalomból 2-2 órát szombat/vasárnap szánok erre, viszont nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet? Munkatársak ha megtudják lehet kiutálnak mert nyomulásnak tűnik majd, főnök kedvet kap, hogy "igen ő rá hétvégén is rálehet sózni a dolgokat". Ha pedig meglátják, hogy olyan "kurzust" végzek el ami a munkához alapból kell akkor lehet elkezdik megkérdőjelezni mennyire vagyok kompetens és mennyire jó a munkám.
Szóval mi lenne ilyenkor a helyes megoldás? Nekem az a pár óra megérné mert tudom, hogy hosszú távon hasznom lesz belőle.
ez teljesen munkahelyfüggő.
az 1ik helyen úgy fogják nézni,hogy azta milyen motivált.
odafigyelek rá mert ha ilyen marad a továbbiakban is,akkor komoly jövője lehet velünk.
a másik helyen meg dik hogy hajt,mekkora hülye.
de mindegy,úgy sem fog kapni 1 forinttal sem többet.
amúgy meg szerintem alap dolog minél gyorsabban elsajátítani azokat a képességeket amikre napi szinten szükségem van.
Saját belátásod szerinti mértékben ajánlott erre időt fordítani.
1. Nem a kollégáid egyénre szabott hülyeségeinek kell megfelelned, hanem a főnökeid által támasztott követelmény rendszernek.
2. Ha van miből képezned magad, abból nem csak általános érvényű ismeretekre tehetsz szert, hanem egy kellő részletességű képet tudsz arról is alkotni, hogy melyek a helyi jellegű sajátosságok, - amelyeket kritikusabban vizsgálnak, ill. jobban háttérbe szorítható.
3. Számonkérhető idővel, hogy miért hiányosak az ismereteid, ha rendelkezésre állnak a felkészüléshez, szinten tartáshoz általad is elérhető anyagok. -Igen, - arra sokan nem jöttek még rá a saját intelligenciájuk segítségével, hogy ezek az anyagok a szinten tartásról is szólnak, nem csak az új munkaerők részére készültek, egyszeri használatra. A kollégáid nem fognak helyt állni helyetted, ha sor kerül az általam felvetett számonkérésre!
És nem utolsó sorban: sok ember automatikusan "nyalizásként" könyveli le magában azt, ha valaki hajlandó a tőle elvárható legnagyobb mértékben együttműködni egy közös célért, - amely jelen esetben az együtt elvégzett munka, - holott ez nem egyenlő azzal, hogy x időnként bekopogtatsz különböző ajtókon azzal a céllal, hogy előnyöket remélve kutyulod a fost a főnököknél. Sokan keverik össze a szezont a fazonnal, - mert egyszerűbb gyűlölködni, mint gondolkodni. (Sokan abban a hitben vannak, hogy képesek erre, - pedig nem! 30 percnél távolabbi időterjedelemben képtelenek előre gondolkodni...)
Nekem volt olyan afférom, hogy a kollégám előtt kérdeztem meg, milyen munkát vehetek el a kollégámtól, mire kiakadva elkezdett sikoltozni, hogy "kutyulom a szart". Aztán ugyanezzel a lendülettel felvilágosítottam az illetőt, hogy ami történik, az azért van, mert van szabad kapacitásom és valójában arról szól, hogy tehermentesítsem a sok munka alól egy kicsit, amely éppen egy személyben ráterhelődött abban a pillanatban. Tátva maradt a srác szája, mert csak akkor esett le neki, hogy nem ellene irányult a gesztus, hanem az érdekében. A főnököm pedig csak ráncolt homlokkal, tágra nyílt szemekkel kiakadva nézett, - hogy ennyi értelem szorult a kollégámba. Nem a kollégám háta mögött és nem ellene cselekedtem, - de leszarom, hogy a példámban vázolt eset kinek a szemében "nyalizás", egyszerűen csak arról volt szó, hogy lemondtam a közös érdekért arról a lehetőségről, hogy a répát pörgessem, miközben a másik velem azonos munkakörű ember azt sem tudta, hová kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!