Van aki alapból Home Office-ban kezdett el dolgozni?
Figyelt kérdés
Nálam kemény 2 napig tartott az irodai munka, míg nem küldtek mindenkit korlátlan időre Home Office-ba. Elmondhatom, szörnyű! Itt ülök egész nap a szobámban, egyedül a főnökömmel tartom a kapcsolatot, de nagyon fura, hogy nem ülnek ott a kollégák, nincs kivel kimennem kávézni, elmenni ebédelni stb. Ti hogyan kezelitek ezt a helyzetet? Vagy inkább örültök neki, hogy több mindenre van időtök?2020. nov. 5. 00:04
11/23 anonim válasza:
5-ös vagyok:A jelen helyzethez sajnos alkalmazkodni kell. Nem tudom, milyen szegmensben dolgozol, de ha van arra lehetőség, csinálj egy olyan projectet, ahol be kell vonni más osztályokat is és weben keresztül a különböző video konferenciàs/call-os alkalmazások segítségével tartsatok meetingeket, hogy kicsit forogjon a neved. Vagy kérdezd meg, van-e online lunch (nálunk volt ilyen) ami ilyen “webes ebéd”, ki lett küldve rà a teljes cégnek a meghívó, nem volt kötelező, aki akart csatlakozott. Ha nincs ilyen, esetleg dobd be ötletnek, én úgy látom ez most a cégeknek is fontos, hogy ne “essen szét a csapat/cég”. De kávészünetre is rá lehet húzni esetleg sajàt csapaton belül. Sajnos most korlázozottak a lehetőségek, ha kötelezővè tettèk a ho-t. Illetve nem tudom mennyire megoldható most, de alkalmanként ne otthonról dolgozz, hanem menj át valakihez, kàvèzóba...stb. (Ha még lehet, te döntsd el, mennyire fér bele).
12/23 anonim válasza:
9es úristen teljesen leírtad az én érzéseimet. Csak akkor láttam igazán mennyire leszívják az energiám ezek, mikor ho-ba kerültem huzamosabb időre... mintha kicseréltek volna, pedig semmivel nem csökkent a munkám, sőt.
13/23 anonim válasza:
Összetenném a két kezem, ha lenne lehetőségem HO-ban dolgozni. A cégünknél zárt rendszer van, nem lehet simán, az internetről csatlakozni. Ez azt jelenti, hogy kénytelen vagyok elviselni sok olyan dolgot, amit a korábbi hozzászólók már leírtak: a pletykálkodó, irritáló kollégákat, az állandó ellenőrzést, a 8-ról 12-re módosított munkarendet, a frusztrált főnökséget, és a folyamatos maszkviselést. Napi szinten kb. 80 emberrel vagyok fizikai kontaktusban, ami nem túl bíztató. Mindenkinek megvan a maga háttere, környezete, ami - mivel megyeszékhelyről beszélünk - meglehetősen nagy. A megyénkben amúgy is az országos átlag felett van a fertőzöttségi szint, szóval nem túl jó a helyzet. Ráadásul ott van a beteg édesanyám, akit próbálnék védeni a vírustól, de sajnos ez lehetetlen. Vele kapcsolatban már felkészültem a legrosszabbra - csak remélni tudom, hogy nem fog bekövetkezni.
14/23 A kérdező kommentje:
11) Azt elfelejtettem irni, de kulfoldon dolgozom jelenleg itt ahol vagyok epp teljes lockdown van sajnos. Igy a kavezoba jaras, osszejaras nem nagyon megoldhato jelenleg, elvileg azt is ellenorzik hogy csak az egy haztartasban levok vannak-e egy helyen. Persze ez gyakorlatilag nincs igy, de ertheto okbol nem járunk ossze emiatt. Kicsit erdekes a kollegak hozzaallasa is. Amiota home office van mind a teams mint a kozos whatsappunk teljesen nema. Mondjuk nagy reszt nemetekkel dolgozom egyutt.
2020. nov. 5. 10:54
15/23 anonim válasza:
Hát kérdező... akkor viszont vagy alkalmazkodsz, vagy váltasz. Vagy te változol. Más megoldást nem látok.
16/23 A kérdező kommentje:
En azert bizom abban, hogy javul a szituacio. A cegnel ragaszkodnak ahhoz, hogy az irodaban legyunk, de nyilvan ha az allam kijelenti h HO, akkor, HO van.
2020. nov. 5. 12:05
17/23 anonim válasza:
Én imádtam a tavaszi home office-t, reménykedek hogy újra elrendelik lassan.
Volt róla szó hogy pár hónap múlva állandó jelleggel áttérünk arra hogy heti x nap home office. Gondolkozok hogy ha ez mégse teljesül akkor váltok munkahelyet és keresek olyat ahol van erre lehetőség.
Így hogy már volt benne részem, soha többé nem akarok állandóan bejárogatni. :D
18/23 A kérdező kommentje:
En ugy erzem h mondjuk heti 2 nap Home office mindenképpen jol johet, de ha a sajat szobad az irodad, es ott vagy egesz heten na az mar kevesbe.
2020. nov. 5. 13:28
19/23 anonim válasza:
A saját nappalim az irodám, IMÁDOM. :)
Heti 3 napot szeretnék minimum. Ha annyit nem kapok, akkor elkezdek nézelődni, hátha van modernebb felfogású munkaadó. :)
(17.)
20/23 anonim válasza:
HO csak normális család mellett vagy egyedülállóként lehetséges. Sok panaszt olvastam itt a Gyk.-n arról, hogy a família a HO-ban dolgozót nem tolerálja, elvárja tőle a családtagok személyes igényeinek folyamatos kiszolgálását, naponta fuvarozni a szülőket-nagyszülőket boltba, ide-oda, kisgyerek-felvigyázást bíznak a HO-sokra, azzal, hogy úgyis ráérnek, szóval egy rossz család pokollá teheti a HO-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!