Van jogom letagadni/elhallgatni a legmagasabb iskolai végzettségemet, ha egy szakképzettséget nem igénylő munkára jelentkezem?
Diplomás vagyok, de nagyon keveset dolgoztam a szakmámban, így releváns tapasztalatom alig van, ezért nem is igazán találok állást.
Az elmúlt éveket olyan munkakörben töltöttem, amit nagyon durván befolyásol a turizmus, ez a jelenlegi járványos helyzetben ugye döglődik. A megélhetésem viszont fizetni kell valamiből, ezért szélsőséges esetben akár azt is bevállalnám, hogy - amíg nem találok mást - elmegyek árufeltöltőnek, vagy akár konyhára is dolgozni. Ha a legmagasabb iskolai végzettségemnek az érettségit jelölöm meg, az munkajogilag kifogásolható? Származhat ebből bármi bajom?
*söt bekamuztam azt is hogy voltam már elado.
Felvettek. Es en lettem nekik az kincs. Havonta duplaztam a bevetelüket. Azota is várnak vissza.
Ha a legmagasabb iskolai végzettségemnek az érettségit jelölöm meg, az munkajogilag kifogásolható?
Nem a valos adataidat adod meg.
Származhat ebből bármi bajom?
Nem hiszem, bar diplomásként magasabb alapfizetésre vagy jogosult … talan ez a resz santit kicsit. Gondolhatnak arra, hogy azert adod meg a hamis adatokat, hogy kesobb azon problemazz diplomásként miert kaptal kevesebb fizetést.
Ha nem diplomas munkakörben alkalmaznak vkit nem kötelesek diplomast bert adni
Söt a szakmai minimalbert sem adjàk meg annak akinek pedig van szakmai vegzettsege hozzá, csak a sima minimalbert.
Hát ha nem mondod meg nem gond. De az más kérdés hogy kiderülne valószínűleg.
Értem miért kérdezed én ugyanebben a szituban voltam és azért nem vettek fel mert hogy túl képzett vagyok... Aztán szerencsére találtam megfelelőt így megoldódott.
"Nem hiszem, bar diplomásként magasabb alapfizetésre vagy jogosult "
Semmiféle magasabb "alapfizetésre" nem jogosult.
A határ nem ott van, hogy diplomás/nem diplomás, hanem ott, hogy szakképzett/szakképzetlen (már ha a minimálbér/garantált bérminimum kérdésére gondolsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!