Sok ismerősöm van homeoffice-ban, és mégtöbb, akiket nem ismerek, mégis rengeteg autó van az utakon, mért?
Home office-ból leginkább irodisták dolgoznak, közülük meg ha nem is feltétlenül a többség, de sokan tömegközlekedéssel járnak, mert sok irodakomplexum van belvárosban, olyan helyeken, ahol nem megoldható normálisan a parkolás. Én is irodánál dolgozom, home office-ban vagyok, nálunk pl. a vezetőkön kívül 1-2 ember kivételével senki nem kocsival jár, legalábbis hétköznap, dolgozni. Amúgy meg sok olyan munkakör van, ahol igenis kell menni dolgozni; sokan imgáznak.
Én pl. tömegközlekedésen abszolút látom az utasszám csökkenését. 8-9 körül covid előtt pl. 1es villamosra Zugló Vasútállomásnál felszállni kész Éhezők viadala volt, most meg még ülőhely is van.
Bocsi, az első évadban ki lett adva az utasítás, hogy aki tud, maradjon otthon, ahol lehetséges, vezessenek be távmunkát. A második évadra két dolog változott:
1. #maradjotthon-ról szó sincs, aki home office-ban van, az vagy cégnél dolgozik vagy valakit tartja a hátát azért, mert hazaküldte, így lényegesen kevesebb ember dolgozik otthonról, mint tavasszal.
2. az óvodák, iskolák még nyitva vannak, a kisebbekért ugyanúgy menni kell. A nagyobbakkal meg tele van a tömegközlekedés. Nem csoda, hogy aki teheti, inkább autózik.
Azt is tegyük hozzá, hogy a home office-ban dolgozók munkarendje nem változott, ha el kell mennüik valahová, azt a munkaidejük után teszik.
Nekem egyébként tavaszhoz képest elenyésző azoknak az ismerőseimnek a száma, aki home office-ban van.
Megy a gyerek(ek)ért.
Eddig biciklizett (mint én pl., de már most nekem hideg van, és délután sötét, sajnos van egy szakasz, ami nincs kivilágítva)
Eddig tömegközlekedett.
Nemcsak a Nagyfalu van Magyarországon. Például a város, ahol lakom, megyeszékhely, és a 15 km-re lévő munkahelyem közt NINCS tömegközlekedés. De a városban is több, mint pocsék.
Külföldön élek, itt szinte minden irodista homeofficeban van. Ettől még egy csomóan vannak az utcán minden nap, rengeteg a nem irodista, rengetegen vannak akik most épp nem tudnak dolgozni, vannak akik eddig se dolgoztak, vannak akik épp szüneten vagy szabin vannak, de ez tök lényegtelen igazából.
Ráadásul a homeoffice egyik előnye, hogy akkor megyek ki bármilyen okból amikor akarok ha épp nincs megbeszélésem, szóval simán kimegyek délután 2kor sétálni egyet, vagy 4kor vásárolni, vagy tök más időpontokban, munkaidőben. Attól még hogy itthonról dolgozom, nekem is vannak szüneteim :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!