Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy főnöknek mennyire van...

Egy főnöknek mennyire van beszólása az alkalmazottjának a magánéletébe?

Figyelt kérdés

Néhány éve dolgozok egy cégnél.

Néhány hete új főnök lett, akit én eddig csak látásból ismertem és ezelőtt egy szót sem váltottunk. Az a vezető most mindenkivel elbeszélgetett, úgyhogy velem is váltott néhány szót.

Megkérdezte, hogy jól érzem-e magam, mi újság otthon, van-e párom, tervbe van-e véve a gyerek, mire én azt feleltem, hogy a szüleimmel élek, és nincs barátnőm (így belátható időn belül gyerek sem lesz) és köszönöm szépen, de nagyon jól érzem magam otthon.

Erre ő meglepetten megkérdezte, hogy miért élek ennyi idősen (mindjárt 30 éves leszek) a szüleimmel, mire én azt feleltem, hogy anyagi okokból nekem sokkal jobban megéri otthon élnem, minthogy egy vadidegennek adjam a fizetésem egy részét az albérletért, amit sosem éreznék az otthonomnak.

Innentől megváltozott a hangneme. Lekezelő lett. Mintha egy kisgyerekkel beszélt volna. Hogy miért nem megyek legalább egy albérletbe, meg miért nem csajozok, meg lassan ideje lenne gyereket vállalni, stb. Látszólag nem tetszettek a válaszaim és az életstílusom, hogy én nem úgy élek, ahogyan ő úgymond "elvárja".

Értem én, hogy manapság az a divat, hogy többszörösen túlárazott, cserébe rossz minőségű albérletben lakunk, mert az menő, meg ész nélkül házasodunk, mintha hajtana minket a tatár, de mégis felmerült bennem az a kérdés, hogy miért kérdez rá egy vezető beosztású ember az alkalmazottja magánéletébe, hiszen ennek semmi köze a munkához.

Van beszólása egy felső vezetőnek a beosztottja magánéletébe?

2020. okt. 16. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Nincs beleszólása az életedbe, de ha elmondasz neki dolgokat, akkor persze lehet véleménye.

Legközelebb ilyen szituban mondd azt, hogy a szüleidet támogatod, azért élsz velük, különben mindenki a mamahotelre asszociál (én is).

2020. okt. 16. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

Egyes Ez nagyon jó válasz volt.

Valóban nem szólhat bele barátilag kérdezősködés annyit mondasz el neki amennyit gondolsz Egyébként azt hogy megváltozott a hangneme miután kiderült hogy a szüleiddel élsz attól is lehet hogy ő a saját szüleivel rossz viszonyban volt és hamar el kellett menekülnie akár úgyhogy orosz társ kapcsolatokba bonyolódott vagy egyszerűen a szülei csórók voltak egy szoba konyhában élt és oda még egy nőt sem tudott felvinni még egy saját szobája sem volt. Ráadásul az ilyen senkiháziakból sokszor nagyon könnyen főnök válik, mert rafináltak és manipulatív, ami előre viszi őket a ranglétrán. A te eseted ezt nem tudom, De jobb azért, ha tartasz ettől a főnöktől, és minél kevesebb információt mondasz el magadról, nehogy később ellened fordítsa.

2020. okt. 16. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan mondhattad volna neki, hogy munkahelyen nem szeretnél a maganügyeidről beszélni.
2020. okt. 16. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Amennyire te kiadod neki a maganeleted.
2020. okt. 17. 07:50
 5/6 anonim ***** válasza:
3: Csak ugye jó Magyarországon ez kirúgási ok lehet. Persze nem ezt írják be, de ez áll a háttérben.
2020. okt. 17. 09:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez a főnök egy f*sz. Semmi köze a magánéletedhez. Még ha mamahoteles is lennél, attól te még lehetsz jó munkaerő. De itt nem erről van szó nyílván.
2021. szept. 11. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!