Sérti-e az egyenlő bánásmód elvét a home office kegyként való osztogatása teljesen azonos munkakör esetén? Pláne pandémia esetén?
Sérti -e az egyenlő bánásmód elvét, ha van több ember egy irodában, teljesen azonos munkakörben teljesen azonos feladatokkal, teljesen azonos végzettséggel -és egyesek mehetnek home officeba,a többség nem.
A magyarázat: egyesek benyaltak a főnöknek. De ugye ezt így hivatalosan a főnök soha el nem fogaj ismerni hogy X mancika benyalt és ezért mehet home-ba.
A hivatalos duma az hogy "félnek" a vírustól.
De csak nekik van joguk félni?
Ilyen esetben lehet hivatkozni az egyenlő bánásmódra vagyis arra ha X esetében elég az hogy fél a vírustól és nem kell bejárni, akkor ezek után bárki mondhatja hogy én félek a vírustól és akkor nekem se kell bejárni?
Hát ha egynél indok másnál is indok kell legyen.
Szerintem alapvetően nincs egyenlő bánásmód munkahelyen. Nyilván nem jó így, de szerintem ezen nem lehet változtatni :(
Azért gondold át, hogy nem lehet e mégis jogos indoka, amit nem kíván a kollegákkal megosztani, csak a főnökkel, muszájból. Pl várandósság, idős rokonnal való együtt élés, beteges-érzékeny gyermek...
Bírom, amikor kívülről úgy tekintenek a home office-ra, mint valami kegy, megváltás, mint amikor valaki beteget jelentve otthon marad sorozatmaratont tartani. Írom ezt úgy, hogy valahol most még én is örülök a HO-nak, de ha még sokáig ez így marad (és sajnos még egy darabig így marad), félek, hogy becsavarodom (egyedül élek egy első emeleti sötét lakásban, a nap nem süt be, utcafronti ablak nincs, és már most nem látok napot hétköznaponként). Sokszor tovább tart a munkaidőm, kevésbé vagyok hatékony, másoktól is lassabban érkezik a válasz/segítség, mint amikor bent voltunk; nem érzem azt, hogy több szabadidőm lenne, ellenkezőleg.
Amúgy a kérdést tekintve alapvetően jogosnak tűnik a felvetésed, csak nem sokat árultál el abból, hogy milyen jogcímen utasították vissza a kérelmedet (mert gondolom te is kérelmezted). Azon se lepődnék meg, ha szó sem lenne itt "benyalásról", hanem tényleg azoknak engedélyezte a főnök home office-t, akiknek valóban volt rá oka. Hidd el, annyit dolgoztam már ilyen helyeken, ahol a kollégák közt terjedtek ezek a felszínes képzelgések, rosszindulatú pletykák, holott egészen más zajlott a színfalak mögött. Csak ezeket nem feltétlenül kötik a többi kolléga orrára.
"csak nem sokat árultál el abból, hogy milyen jogcímen utasították vissza a kérelmedet "
De hogy a jóistenbe lehetsz olyan elképesztően naiv hogy azt hidd a főnök majd JOGCÍMET mellékel a visszautasításhoz? Nem teszi. A válasza nem, és kész és pont. Nesze neked jogcím. ez a jogcím, nem , mert CSAK.
", félek, hogy becsavarodom"
Milyen marha érdekes hogy nekem a leghalványabb félelmem sincs etől. Márc 15-jún 20 között 1 napot nem voltam benn az irodában senkit se láttam a kollegák a főnök közül. De senkit.
És mire jöttem rá? hogy ha az életben nem látnám egyiket se soha többet azt is magasból leszarnám.
Becsavarodás:? MITŐL???????? Soha olyan jól nem éreztem magam.
Bazsi, tudhatnád már, hogy az alapítványi iskola nem működik úgy, hogy mindenki home office-ban nyomja. Nincs, aki kiszaladjon a vén korhelynek egy üveg borocskáért reggel, nem tud déltájban üvöltözni senkivel, mikor elkezd kimenni belőle a pia és nincs senki, akit délután kirúghat. Sőt, a telefont sem fogja felvenni senki, ami amúgy állandóan csörög, de a főnök le se sz*rja.
Ezért ritkaság nálatok a home office.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!