Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Könyvelőként meg lehet élni,...

Könyvelőként meg lehet élni, ha becsületes vagy és nem csalsz?

Figyelt kérdés
2020. okt. 6. 11:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: a "kiskapu" legális módszer, csak tudni kell, melyik szabály mikor érvényes, a "csalás" illegális, a létezö szabályok megszegésén alapul. A különbség azért igencsan lényeges!
2020. okt. 6. 12:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Nyilván a csalásra értettem és nem a legális kiskapukra.

Például amikor a főnök, vagy kliens nyomást helyez rád, hogy a költségekből, bevételekből lefaragj, másképp elveszítheted a munkád stb.

2020. okt. 6. 13:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ma már a könyvelők önálló vállalkozók, nem könyökvédővel körmölnek az alagsorban.

Én könyvelő vagyok, ha valaki nyomást akarna rám helyezni, akkor keressen mást, még így is van másik száz.

De értelmesen átbeszélhetjük a lehetőségeket, a törvényes kereteken belül megtalálva a legoptimálisabb megoldást.

Amiről szigorú számadású bizonylat van, abból "lefaragni" nem lehet, amiről nincs bizonylat, az nem az én dolgom. Így innentől kezdve nem is értem, hogy mire gondolsz.

2020. okt. 6. 13:53
 14/16 A kérdező kommentje:

13

Nem mindenki sikeres vállalkozóként kezdi. Gondolom azt fel kell építeni.

Sokan alkalmazottként kezdik és gyakran helyezhetnek rájuk nyomást, félemlíthetik meg.

Ilyen esetben mit tehet? Behódol és megtartja az állását, vagy lázong és a karrierjének annyi?

2020. okt. 6. 14:00
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Most erre mit lehet ír i? Mindenki mérlegelje, mit vàllal be. Szerintem egy felnőtt ember tudja mérlegelni, hogy belemegy-e olyan dologba, aminek igen kemény következményei lehetnek. Ha ennyitől annyi a karrierjének, akkor ott alapvetően nem nagyon van/volt karrier. Szépen keresni kell egy másik helyet. Én nem vállalnám amúgy, mert így is úgyis lehet ez a karrier vége és akkor már jobb ha tiszta maradok.
2020. okt. 6. 16:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha valaki "behódol", akkor a "karrierjének annyi", ugyanis az ilyen igen hamar kiderül, és akkor sem állása, sem lehetösége újabb állásra nincs, emellett garantáltan büntetést kap, ami szintén nem olcsó mulatság!
2020. okt. 7. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!