Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kötőhártya-gyulladással ti...

Kötőhártya-gyulladással ti elmennétek táppénzre?

Figyelt kérdés
Múlthét csütörtök óta be van gyulladva a jobb szemem, először csak egy kis szemszárazságra gondoltam, de szombat reggelre annyira csúnya lett és elviselhetetlenül égett, viszketett, hogy muszáj voltam vele ügyeletre menni. Írtak fel antibiotikumos szemcseppet, ami már ennyi idő alatt is sokat segített, de a gyulladás átterjedt már a bal szememre is, így ma nem mentem dolgozni. Nem igazán kedvelem a háziorvosomat, mert az az alapelve, hogy amíg nem lázas a beteg, addig tud dolgozni menni. Szerintetek probléma nélkül fel fog venni táppénzre vagy jobb lett volna, ha használom tovább a szemcseppet, amit az ügyeleten felírtak és simán megyek dolgozni? Teljesen őszintén azért nem mentem, mert nagyon kellemetlen ez viszkető, égő érzés illetve úgy tudom ennek a gyulladásnak van fertőző fajtája is.
2020. okt. 5. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2020. okt. 5. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, el. Aludni se tudtam olyankor, úgy könnyezett a szemem állandóan, folyamatosan, elviselhetetlen volt.
2020. okt. 5. 10:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kötőhártyagyulladás fertőző!!!

Nem vagyok egy szíre-szóra otthonmaradás híve, de ez az az eset, amikor kötelező!

2020. okt. 5. 10:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem is mehetnel dolgozni, ez fertozo, raadasul latvanyos is.Ha a fonkod helyeben lennek, azonnal haza is kuldenelek. Szoval szerintem nem lesz gond, ki fog irni az orvos. A szemcseppet pedig amugyis hasznalni kene, ha otthon vagy, akkoris.
2020. okt. 5. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Irasd ki magad, a szemcseppet, pedig használd. Igen fertőző, ha bemész lehet hétvégére már a fél munkahelyed vörös szemmel pislog.
2020. okt. 5. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, mit csinálnának itt egyesek, ha órabéren lennének...

Nem, nem mennék el táppénzre. Legfeljebb nem kontaktlencsét hordanék addig, hanem szemüveget. Nálam máshogy van a bérezés, ha b*om a rezet egész héten, 60 000 ft-al kevesebbet kapok a hónapban.

2020. okt. 5. 12:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Nekem nincs se kontaklencsém, se szemüvegem. Illetve órabéres dolgozó vagyok, de akkor sem szeretném a munkatársaimat lefertőzni, plusz pokolian kellemetlen ez a folyamatos viszkető érzés.

Köszönöm mindenki válaszát!

2020. okt. 5. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!