Hogyan oldjátok meg irodai dolgozók?
Tudom, lehetne sokkal nagyobb problémám is, van is bőven, de ez kezd nagyon kellemetlen lenni, és nem hiszem el, hogy csak az átöltözés segít.
25 fok van az egész épületben. Egy irodaházban dolgozok, ahol sok-sok iroda van, 1-2 dogozóval, és egy hosszú folyosó választja el.
Megdöglök a melegtől. Pedig rövid ujjúba járok, nyilván hosszú nadrág, zárt, béletlen cipő. Szerencsére, akivel ülök, ő sem fagyos, így közös megegyezéssel kikapcsoltuk a radiátort. Egész nap bukóra nyitva van az ablak. Csak sajnos két cső viszont tűzforró, ami megy át a következő irodába.
És én csak azt látom a többségen, hogy már bundás csizma, garbó (?).
Most tényleg hoznom kéne nyári ruhát, és minden reggel meg délután öltözzek át?
Az is a baj, hogy ez egy hatalmas telep, és napi 4-szer ki kell mennem munkámból kifolyólag, de kint már ősz van, és a héten esett is végig.
Mi a fenét csinálhatnék a jobb komfortért? Én nagyon nehezen viselem, ha ekkor a különbség a kint és bent között. Mi nyáron sem klímáztunk, hisz kinn kánikula van, akkor miért is legyen bent 22 fok. Ugyanez igaz ősszel-télen is, otthon nálunk 20 fok van.
Van tippetek?
Megjött a szőrszálhasogató, már vártalak.
Nincs orvosi problémám, 8-as, szerintem félreolvastad a kommentemet.
De most megismétlem: rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állunk. Nekem volt pajzsmirigy vizsgálatom is, ami negatív, egészséges vagyok, mint a makk. Ez egy szűrés volt. Ezt csak azért írtam, mert ez okozhat kóros hőérzetet. Más kolléganőimnek van pajzsmirigy alulműködése, ők fáznak folyton. A folyosón lévő termosztátot önkényesen állítgatják.
Van a radiátor, és mivel ez egy elavult fűtési rendszer, vannak pluszban csövek is, ami megy a padló felett néhány centivel a radiátor alatt (kb. 2 m), és a falhoz érve felfelé megy egészen a plafonig, és még a mennyezet előtt belemegy a falba mindkét cső, át a másik irodába.

"de voltam más miatt pajzsmirigy kivizsgáláson is, annak zavara okozhat kóros hőérzetet"
Ezt írtad, ebből mindenre is lehet következtetni. De ha pajzsmirigy rendben, akkor utánajátnék.
Mérni, saccolni nem tudsz, az ok. De legalább így már világos mi van. Gondolom csak ilyen bukó ablak van, azért nem tudtok eléggé szellőztetni. Így téynleg csak a csövek burkolása segíthet. Na meg a ruházat racionalizálása. (Mellény, könnyen felkapható kabát és hasonlók)

Nálunk megy a ventilátor ,mindenkinek van külön asztali és aki izzad az bekapcsolja.
Vannak fázós kollégáim nekem is, én izzadós vagyok,ma is térdnadrágba jöttem.

Nem hivatal, panellakás.
Fűtenek itt is.
24 fok a lakásban.
És az ablakom egész nap bukóra nyitva. Anyám meg nyavalyog, hogy fázik.
Való igaz: Mióta letettem a cigit, azóta nem vagyok annyira fagyos, egy éve, amikor még szívtam, bizony a 24 fok is hűvösnek tűnt néha.
És lezárni, stb. nem tudom, nincs csap rajta.
Kifejezetten jól érzem magam a barátnőmnél, ha átmegyek, mert ott cirkó van, 19 fokra állított termosztáttal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!