Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan oldjátok meg irodai...

Hogyan oldjátok meg irodai dolgozók?

Figyelt kérdés

Tudom, lehetne sokkal nagyobb problémám is, van is bőven, de ez kezd nagyon kellemetlen lenni, és nem hiszem el, hogy csak az átöltözés segít.

25 fok van az egész épületben. Egy irodaházban dolgozok, ahol sok-sok iroda van, 1-2 dogozóval, és egy hosszú folyosó választja el.

Megdöglök a melegtől. Pedig rövid ujjúba járok, nyilván hosszú nadrág, zárt, béletlen cipő. Szerencsére, akivel ülök, ő sem fagyos, így közös megegyezéssel kikapcsoltuk a radiátort. Egész nap bukóra nyitva van az ablak. Csak sajnos két cső viszont tűzforró, ami megy át a következő irodába.

És én csak azt látom a többségen, hogy már bundás csizma, garbó (?).

Most tényleg hoznom kéne nyári ruhát, és minden reggel meg délután öltözzek át?

Az is a baj, hogy ez egy hatalmas telep, és napi 4-szer ki kell mennem munkámból kifolyólag, de kint már ősz van, és a héten esett is végig.

Mi a fenét csinálhatnék a jobb komfortért? Én nagyon nehezen viselem, ha ekkor a különbség a kint és bent között. Mi nyáron sem klímáztunk, hisz kinn kánikula van, akkor miért is legyen bent 22 fok. Ugyanez igaz ősszel-télen is, otthon nálunk 20 fok van.

Van tippetek?

2020. okt. 2. 08:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Mobil klíma?
2020. okt. 2. 08:40
 2/17 A kérdező kommentje:

Van bent rendes fali klíma, de most komolyan, fűtési szezonban használjam a klímát? Az irodisták a meló miatt jönnek mennek, ha bárki meglátná, hogy én klímázok (még ha az előttem ülő kolléganőm ebbe belemegy...) hát nem is tudom, mit kapnék érte.

Jobb ötlet?

2020. okt. 2. 08:44
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Tegyetek valami barkács szigetelést a két cső elé.

25 fok azért nem olyan elviselhetetlen, pláne ülőmunkánál, nincs valami bajod?

2020. okt. 2. 08:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én bizony tavaly ventilátoroztam majdnem novemberig. Egy húszfős iroda volt, és akik az ablak közelében ültek, nem engedték kinyitni. Kb. úgy nézett ki a dolog, hogy kinyitottam és két perc múlva becsukták, tehát még egy szellőztetésnyi időre se volt nyitva. Úgyhogy letettem egy ventilátort a földre és ott forgott, mindig bekapcsoltam, ha levert a víz. Én is trikóban voltam az irodában, mások meg garbóban.
2020. okt. 2. 08:52
 5/17 A kérdező kommentje:

Gondoltam már erre is, 3-as, de így 30 évesen rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állunk, de voltam más miatt pajzsmirigy kivizsgáláson is, annak zavara okozhat kóros hőérzetet. Klimax meg remélem, nem fenyeget.

Ez a szigetelés egy tök jó ötlet. Különben ez az iroda 3*3 m2, ha a cső nem lenne, a folyosóról meg a környező irodák felmelegítené.

Megkérdezem a karbantartót, megoldható, most megnéztem, dupla cső megy kb. 5 méteren keresztül, az képes lenne felmelegíteni így ezt a kicsi irodát? Nyilván..

2020. okt. 2. 08:56
 6/17 A kérdező kommentje:

Különben az a durva, hogy akik nyakig garbóban vannak, folyton betegek, sosem szellőztetnek. Van még két kolléganőm, akik ugyanígy szenvednek, de hát senki nem mer szólni, mert a fagyosak mind a nagyfőnök kegyeltjei...

Ráadásul nagy dohányosok is, óránként kijárnak, onnan tudom, hogy beköszöntött a nyár, hogy már nem hordanak sapkát. :D

Pedig 2-ről ki is derült már, hogy pajzsmirigy alulműködésük van, ezért fáznak szeptembertől augusztusig.

2020. okt. 2. 09:00
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Cseréljünk, nálunk még nincs fűtés, pulcsiban és pufikabátban dolgozunk...... :(

25 fok szerintem nem annyira meleg, főleg ha nyitva az ablak.

2020. okt. 2. 09:06
 8/17 anonim ***** válasza:
40%

Tehát van egy orvosi problémád, ami ezt okozhatja, de inkább hülye az üzemeltető meg a kollégák? Értem.

De most 3x3 vagy 5 m az a szoba?

Egyébként ha tényleg olyan forró és minden oldalról amúgy is fűtve van rendesen, akkor simán megtartja a meleget a kis helyiség, pláne, hogy ketten még a ti testhőtökkel és kipárolgásotokkal is melegítek.

2020. okt. 2. 09:19
 9/17 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, hetes!!! Komolyan! Valóban te rosszabbul jártál mint mi.

De hidd el, sok a 25 fok úgy, hogy kint 12 van. Ki-be mászkálunk, nem lehet úgy felöltözni, hogy ne leizzadva menjünk ki, aztán ha bejövünk, hősokkot kapunk. A fél banda folyton beteg, taknyol, tüsszög, és most a pandémia helyzetben a főni meg is tiltotta nekik, hogy jöjjenek.

2020. okt. 2. 09:19
 10/17 anonim ***** válasza:
56%
De ha nyitva az ablak, és kint hideg van, akkor hogy nem tudjátok lehűteni az irodát?
2020. okt. 2. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!