Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek el fog küldeni a...

Szerintetek el fog küldeni a főnököm ha nem vállalom?

Figyelt kérdés
Próbaidőn vagyok meg, de meg vannak velem elegedve. Gyakorlaton is itt voltam ahol most dolgozok. 4oraba vagyok bejelentve, mivel suli mellett csinálom, igy tudok összpontosítani a sulira is. Viszont most előállt vele hogy mennék e 6órába mert neki 6órába kéne valaki. Mondtam hogy nem igauan mert mellette tanulok. Hat nem tetszett neki. Számitsak ra hogy nez valakit a helyemrr ha nem vallalom. Azt mondta azt hitte meggondolom magam es el vállalom a 6orat pedig mar az elejen es 4re akartam menni. Az a bajom hogy igyis ossze vissza oszt be. Nem tudom mennyire bírnám 6orat meg a sulit egysuerre. Szerintetrk mit csináljak. Vállaljam el? Vagy nezzek masik munkát ahol nek problema hogy 4oraba vagyok.
2020. szept. 23. 10:31
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
5%

Azért ez nem olyan fekete-fehér szitu, mint ahogy sokan leírták, hogyha nem vállalod, akkor tuti kirúg...

Az egyik lehetőség tényleg az, hogy valaki kell neki 6 órára és akkor van rá esély, hogy kirúg. DE, még így is simán lehet, hogy talál más diákot szintén 4 órára vagy felvesz valaki tök mást 8 órásra, ha túl sok a meló. Esetleg egy már meglévő embert feketéztet 2 túlórára.

Viszont, szerintem a másik tipikus dolog az esélyesebb: Rengeteg főnök folyamatosan próbálkozik, hogy többet nyerjen a munkásain. Főleg az újakkal szokták ezt csinálni. Felveszik őket egy megbeszélt dologra, aztán próbálnak még rájuk húzni több munkaidőt, más felelősségköröket és ilyesmik. Aztán, valaki enged, más meg nem. De, általában aki nem enged, azt sem rúgják ki.

(Nálunk is ez a helyzet. Vannak sokszor diákok. Nyárra is szoktak maradni. A főnök meg szépen nekiáll, hogy "naa, gyere több napot, nekem több napra kell ember" és hasonlók. Aztán, még senkit sem rúgott ki. Engem is próbált befűzni hétvégékre, de nem mentem. Néha toporzékolt, hogy kirúghat ám és hasonlók, de nem tette. És ilyesmikről rengeteg ismerősöm mesélt, én is láttam már más munkahelyeken.)

Szerintem kérdezősködj körbe a munkatársaknál, hogy szokott ez ott menni. És azt se felejtsd el, hogy már ott dolgoztál, tehát beváltál, mint munkaerő a gyakorlaton. Most sem rúgott ki egyből a főnök, pedig nemet mondtál.

2020. szept. 23. 13:15
 22/22 qkker1 ***** válasza:
100%

"a igen, csak megállapodtak az elején valamiben, amit szerintem ilyen formában nem lehet egyoldalúan módosítani. Itt nem arról van szó, hogy a kérdező szarul végezné a munkáját, hanem arról, hogy most más feltételt szab neki a főnöke, mint amit a szerződésben rögzítettek. "

Tökmindegy, hogy mi van a szerződésben /a próbaidő szempontjából/,

próbaidő alatt mindkét fél indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat!

2020. szept. 24. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!