Szerintetek el fog küldeni a főnököm ha nem vállalom?

Azért ez nem olyan fekete-fehér szitu, mint ahogy sokan leírták, hogyha nem vállalod, akkor tuti kirúg...
Az egyik lehetőség tényleg az, hogy valaki kell neki 6 órára és akkor van rá esély, hogy kirúg. DE, még így is simán lehet, hogy talál más diákot szintén 4 órára vagy felvesz valaki tök mást 8 órásra, ha túl sok a meló. Esetleg egy már meglévő embert feketéztet 2 túlórára.
Viszont, szerintem a másik tipikus dolog az esélyesebb: Rengeteg főnök folyamatosan próbálkozik, hogy többet nyerjen a munkásain. Főleg az újakkal szokták ezt csinálni. Felveszik őket egy megbeszélt dologra, aztán próbálnak még rájuk húzni több munkaidőt, más felelősségköröket és ilyesmik. Aztán, valaki enged, más meg nem. De, általában aki nem enged, azt sem rúgják ki.
(Nálunk is ez a helyzet. Vannak sokszor diákok. Nyárra is szoktak maradni. A főnök meg szépen nekiáll, hogy "naa, gyere több napot, nekem több napra kell ember" és hasonlók. Aztán, még senkit sem rúgott ki. Engem is próbált befűzni hétvégékre, de nem mentem. Néha toporzékolt, hogy kirúghat ám és hasonlók, de nem tette. És ilyesmikről rengeteg ismerősöm mesélt, én is láttam már más munkahelyeken.)
Szerintem kérdezősködj körbe a munkatársaknál, hogy szokott ez ott menni. És azt se felejtsd el, hogy már ott dolgoztál, tehát beváltál, mint munkaerő a gyakorlaton. Most sem rúgott ki egyből a főnök, pedig nemet mondtál.

"a igen, csak megállapodtak az elején valamiben, amit szerintem ilyen formában nem lehet egyoldalúan módosítani. Itt nem arról van szó, hogy a kérdező szarul végezné a munkáját, hanem arról, hogy most más feltételt szab neki a főnöke, mint amit a szerződésben rögzítettek. "
Tökmindegy, hogy mi van a szerződésben /a próbaidő szempontjából/,
próbaidő alatt mindkét fél indoklás nélkül azonnali hatállyal felmondhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!