Mindenki szó nélkül túlórázik úgy hogy nem fizetik és nem csúsztatható le?
Őszinte válaszokat szeretnék kérni.
Folyamatosan azt hallom, tapasztalom, hogy elvárják a túlórát, sőt hazaviszik a dolgozók a munkát, és este meg éjszaka folytatják.
Hangsúlyozom az irodában eltöltött 8 óra után.
Napközben is folyamatos a munka, tehát kizárólag azért viszi haza, mert képtelenség végezni vele.
Fontos, hogy teljesen átlagos vagy átlag alatti a fizetés a cégnél!
Természetesen a túlórát nem fizetik ki.
Igérgetés van a csúsztatásra, de csak negyede vagy fele van lecsúsztatva, aztán elfelejtődik. Sok embernek a csúsztatás is megfelelne, mert igy is minden időt elvesz a cég.
Van aki ezt tapasztalja?
Hogy lehet ezt hosszú távon bírni?
Van aki felmondott kifejezetten emiatt?
Kérdező, én hiszek Neked. Barátnőm 48 éves, és ilyen (éh)bérért dolgozik, tetejébe pesti cégnél, mérlegképes könyvelő. És nem ő az egyedüli.
Náluk annyi van mondjuk, hogy a túlórát kifizetik. Igaz, "okosba", de legalább megkapják. (Ott állandó a túlóra, tehát lecsúsztatni fizikai képtelenség lenne. S mivel a főnök is tudja, hogy ez a fizetés sz...r és h...gy, főleg bp-i viszonylatban, ezért a túlórát kifizeti.)
Én ugyan nem. Volt olyan hely, ahol a főnök avval jött nekem, hogy "Jajj, az a plusz egy óra nem nagy valami, nehogymár ennyiért extra pénzt kérjek!", de én nem tágítottam.
Még hasonló az a szitu, amikor papíron kiadják a szabit, de elvárják, hogy bemenj. Ezt mennék be! Próbáljon kirúgni, kíváncsi volnék, milyen indokkal. Hisz hivatalosan szabadnapon vagyok.
Valahol mintha olvastam volna olyat, hogy egy munkahelyen a főnök nem adott ki egy nap szabit sem az évben, aztán amikor valaki szóvá tette, annak mindig azt mondta, hogy igazából a helyen heti hét napban kellene dolgozni, csak ő minden héten mindenkinek kiad két nap szabit szombat-vasárnapra, és így már nem marad több, és ő azt akarja, hogy a teljes munkaerő mindig együtt legyen szabad. Na, ez nálam már a sírva röhögős kategória, mert itt már nem egyszerűen hülyének, hanem dilettáns, fogyatékos kreténnek nézik a dolgozót. Bár tippre ez szerintem bejelentetlen munka lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!