Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ételfutárnak szoktatok borrava...

Ételfutárnak szoktatok borravalót adni? (lent)

Figyelt kérdés

Nagyobb megyeszékhelyről van szó, de gondolom, Budapesten is hasonló.

Én anno sokszor adtam/adok, mivel a legtöbb helyen ingyenes a kiszállítás, volt, hogy azért nem rendeltem, mert nem volt nálam 200-as vagy 100-as (panel lift nélkül, 4. emelet).

Az utóbbi időben szerintem változást hozott a Wolt (és a Netpincéren a NetpincérGo szolgáltatás), mivel itt nem az étterem futára hozza ki, hanem egy külsős cég, és felszámolnak szállítási díjat, nálunk 300 Ft alap, plusz távolság függvényében emelkedik.

Én meg kellemetlenül érzem magam, mert ha ingyen hoznák ki, adnék a futárnak, de nem akarok 500-1000 forintot csak a szállításra elkölteni (pl távolabbi étteremből).

Tudom, a szállítási díjat nem a futár kapja, neki van fizetése a cégtől, de kicsit "faramuci" a helyzet... Mit gondoltok?

(Bár a pofátlanságot szerintem a Meki tudta kimaxolni, mikor 2000 ft a minimum rendelés, 590 ft a szállítási díj, és még van pofájuk megkérdezni, hogy számoljanak-e fel pluszban borravalót... Nem azért, de ha az 590 forinton felül akarok adni, akkor nem a Mekinek utalom, hanem a futár kezébe nyomom, COVID ide vagy oda. Amit a Mekinek utalok, azt úgysem kapja meg a futár pluszban.)

2020. szept. 15. 22:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Igen, 200-500 Ft-ot a rendeléstől függően.
2020. dec. 8. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!