Tényleg ennyivel jobb az élet külföldön?
Nem egy ismerősöm jött haza pár hónap után Németországból olyan kocsival,hogy csak lestem.
Èn sajnos mèg egyetemre járok (gazdálkodási és menedzsment) gondolom ezzel külföldön sosem fogok tudni elhelyezkedni :(
De mégis úgy irigykedem rájuk :(
Tényleg ennyivel jobb az élet kint ? Gondolkozom rajta,hogy ott hagyom az egyetemet és kimegyek,szerintetek van értelme ?
20/f

Az én 11 éves Q7-emről (amit egyébként kizárólag praktikai okokból vásároltam) is úgy beszélnek, mintha valami jelenleg is 40 milliós autó lenne, közben nem győzöm hangsúlyozni, hogy 4 millióért vettem, egy jól felszerelt Suzuki Vitarát nem kaptam volna ennyiért.
Kérdésedre válaszolva: van, aki megtalálja a számítását, van, aki nem. Az elmúlt években rengeteget közeledtek a bérek, sok szakmunkás ismerősöm hazajött, akik már itthon is kényelmesen 1 millió környékén keresnek vállalkozóként.
A többség alkalmazottnak megy ki, az pedig kint is csak alkalmazott lesz.

Ezt a hülyeséget! Sopronban a CNC- programozónk 550-et kapott, korrekt bejelentéssel és autóval.
Kiment Németországba, 2700 € volt a nettója.
3 hónap után hazajött, jobban élt itthon.

Otthon kerestem programozóként 270 nettót, kijöttem németbe és amikor bérigénynél mondtam hogy 5 éves tapasztalattal szeretnék 4700 eurót, visszakérdeztek hogy "csak ennyit?"
Otthon kutyába se vették kb egyik munkahelyemen se, itt naponta megkérdezik hogy minden rendben van, kell e bármiben segítség stb...
Amit itt felépítettem 6 év alatt, arra otthon egy élet nem lett volna elég.

Par honap munkaval nem gyuntesz ossze olyan sokat hogy egy jo autod legyen. Ismeroseid valoszinuleg hitelre vették vagy pedig nem is olyan draga az az auto mint gondolod es sok tulora meg lemondassal jart a penzt osszegyujteni ra.
Igen jobban keresel kint ha ha valaki azt mondja hogy fel milliot keres az nem azt jelenti hogy ennyit haza is vissz. Mennyi a szallas? Kell e sajat auto, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!