Miért kell az egészségügyi dolgozókat sajnálni vagy miért várják, hogy sajnálják őket?
Senki nem sajnálatot vár, hanem megbecsülést. Nem feltétlenül az anyagiak miatt érzi valaki úgy, hogy megbecsülik, hanem a betegek és a társadalom hozzáállása miatt.
Én orvosira járok, tisztában vagyok vele, hogy valószínűleg sosem lesz medencés villám, sosem megyek trópusi szigetekre nyaralni, sosem leszek milliomos. Már akkor is tudtam, mikor egyetemre jelentkeztem, nekem ez nem probléma, vállalom cserébe azért, hogy orvosként dolgozhassak.
Az a bicskanyitogató a dologban, amikor ezt valaki tényleg elfogadja, tudomásul veszi és ennek ellenére is tisztességgel, legjobb tudása szerint végzi a hivatását (sokszor erőn felül) és a betegektől köszönet (vagy csak sima együttműködés) helyett ellenkezést, lenézést, számonkérést és előítéleteket tapasztal. Kételkednek a tudásában, mindent is jobban tudnak (egy google keresés után), gyanúsítgatják, hogy a gyógyszermaffia/gyíkemberek/Bill Gates fizeti, a szemére vetik, hogy "ezt választotta" és "ez hivatás, nem munka, úgyhogy elvileg élveznie kellene", sőt, akár ingyen is csinálhatná, mert már az is elég fizetség neki, hogy csinálhatja. Ezzel aztán qrvára ki van segítve mondjuk egy fiatal rezidens, akinek köztudottan lóf#sz a fizetése, az egyetem miatt eleve csak 24-25 évesen kezdte az "életet" és nem akar mondjuk még évtizedeket várni a szakmán kívüli élete elkezdésével (pl egy autó- vagy lakásvásárlással, házassággal, családalapítással), ami ugye neki is ugyanannyiba kerül, mint a milliomos vállalkozónak attól még, hogy hivatása van.
Mérhetetlenül ostoba vagy.Annyira hogy kár magyarazni
En nem sajnalom hanem felnézek rájuk!
Tudnak olyat ami barmilyen vilagban értek: gyógyítani.
En azert nem lettem eüs mert szegenyek voltunk es nem akartam éhen halni.
Én azért sajnálom őket, mert baromi sokat tanultak, stresszes munkát végeznek, és nem becsülik meg őket. Kb mint a tanárokat.
Te akkor se sajnálkozz majd, ha nem megy ki hozzád a mentő időben, vagy ha nem kapsz ellátást.
Ne haragudj, de nem igaz, hogy a magánegészségügyben ne lenne emberhiány...
Én magánEÜ központban csináltattam MR vizsgálatot és 4 napot ültek a felvételeken, pedig mint kiderült életveszélyes állapotban voltam és bármelyik pillanatban meghalhattam volna belső vérzésben. (Utána minden dokim ki volt ezen akadva, ahol műtöttek.) Nyilván ha több orvosuk lett volna hamarabb megkapom a felvételek leírását.
A magánEÜbe nyilván könnyebb toborozni, mert nem megalázó béreket tud nyújtani, de kisebb is a piac, mert a legtöbben itthon nem tudják megengedni maguknak.
Ezért van az, hogy a legtöbb doki félig közintézményben dolgozik és mellette a megélhetés miatt van magánpraxisa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!