Vélemények, tapasztalatok a németországi és osztrák konyhai mosogató állásokról?
Fizikailag mennyire megterhelő?
Általában hány műszakban és hány órát dolgoznak ott?
Hétvégi, ünnepnapi munka?
Fizetés?
Szabadság?
Milyen nemzetiség dolgozik ott leginkább?
Szia.
Dolgoztam Ausztriában a Vapiano láncnál és egy Mercure hotelben mint mosogató. Vapiban 1040€-t Mercurban 1100€-t kaptam nettóban. A szállásomat én fizettem. Havonta 4-500€-t tudtam félretenni, volt, hogy annyit sem. A kettő teljesen más volt. A Vapianoban mindenert fizetni kellett amit ettél(persze megoldottuk okosban) a Mercurban meg ehettél amit akarsz.A konyhán főztek neked, a svédasztalt amikor hozták vissza reggel, azt szedtél le róla amit akartál. A fizetés nyilván megegyezés kérdése, de török, arab éttermekbe ne menj dolgozni, mert szeretnek nem fizetni. Én a helyedben elmennék szezonmunkába Ausztriában, ahol kaját, szállást fizetik és ha megfogod a pénzt, szezon végére 1-2 millió forintot simán hazahozol. Míg, ha nagyvárosokba mész ott általában te fizeted a szállást, ami minimum 3-400€ havonta. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!