Éjjeli műszakosok, hogyan oldjátok meg az alvást?
Munka után egyből aludni mentek, vagy munka előtt "tudjátok le"? Esetleg utána és előtte is aludtok egy kicsit?
Mennyire zavar be a magánéletetekbe?
Nálam kicsit káosz az egész. A szerencsém, hogy délutános műszakban vagyok, szóval este 10-kor végzek. Éjfélig mindig fent vagyok, de inkább kettőig. Néha sajnos elcsúszik hajnali négyig is a dolog...
Kelni megpróbálok korán, hogy valamit azért tudjak csinálni a nap folyamán... Ilyenkor van, hogy még munkába indulás előtt alszom 1 órát.
Energiámtól függ, ha sok, bevásárlás azonnal a buszról szállva, házkörüli dolgok, aztán alvás azonnal, a többi utána, ami marad és lesz egy kis énidőm is.
De ha fáradt vagyok, azonnal alvás, többnek érzem az időmet, ha 1-2 órakkor felkelek.
De ezt 3 műszakosban mondom, nem 4-ben.
Este 7-től reggel 7-ig dolgozok (persze nem minden nap, általában 2-3 napot dolgozok, majd ugyanennyi szabi).
Hazaérek reggel fél 8-ra, egyből bedőlök az ágyba és alszok. Változó hogy meddig. Van hogy csak délig, de átlagban olyan 2-ig.
Nem mindig dolgozom éjszaka,de általában mivel sofőr vagyok én úgy szoktam csinálom a dolgokat hogy megállok:
-Tornászom,átmozgatom magamat mert kb sokszor ez is olyan mint ha irodai melós lennék 400-600 km ülés után kell a mozgás.
-Bevásárolok ha már nincs kajám aztán készítek,mindig a második opció az az hogy eszem valamit.
-El megyek sétálni pár kilométert,próbálok olyan parkolót keresni ahol van erre lehetőség, kicsit a természetbe lenni na meg nem akarok el lustulni és le gyengülni sem,hízni sem akarok,nagyon jót tud tenni ülés után a sét rendesen igénylik a lábaim és én is.
-Végül megfürdöm és elkészítem a ruháimat.
Rendesen tudok aludni addig amíg nincs nagyon meleg,felkelek és ugyanezeket a dolgokat meg szoktam csinálni indulás előtt,van hogy sokkal több km le megyek gyalog vagy rá ülök a biciglire és gurulok vele pár órát,kb így csinálom.
Az egészségügyisek éjjel-munkaidőben alszanak, ezért is kell várni sokszor...
Sokan munkaidőben alszanak vagy utána...
Nekem tegnap este volt az első éjjeli műszakom 22-től 7-ig. Munka szempontjából nem volt olyan vészes, 2 óra alatt megcsináltam majdnem mindent.
De előtte nem tudtam aludni, és olyan fáradt voltam, mint akit benyugtatóztak. A "legjobb" az egészben, hogy a váltó kollégám qrvára nem jött be, ezért fel kellett ébresztenem a főnököm, és még egy órát ott kellett ülnöm mire bejött szegény.
Ma megint leszek. Tudtam aludni majdnem 8 órát, de még mindig nem érzem magam a toppon xd
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!