Ez a kapcsolat menthetetlen?
Májusban új kolléga jött.
Nagyon szerény, érdeklődő srác.
Egyik nap feszült voltam, hibázott és felemeltem vele a hangomat.
Azóta már hozzám se szól (csak munkaügyben) látványosan kerül.
Oké, hülye hárpia voltam, de már fura, hogy emiatt hozzám se szól...
Attól is függ milyen az a munkahely.
Szakácsok, szocmelósok, tetőfedők, tűzoltók, vagy egyéb stresszes, veszélyes munkahelyen dolgozók pl visszakézből küldik el egymást meg mindenkit az égpékfąszára napi hússzor, de ettől még bíznak egymásban, ez csak ilyen "tough love" dolog, nem utálják egymást, sőt.
Az ilyet csipkéslelkű hozzáállás inkább irodai turkafurkás helyeken probléma, ahol a legnagyobb tragédia az lesz ha lefagy az Excel.
Ahol pl van 45 fok, fröcsög a forró olaj és mindenki éles késekkel rohangál ott rohadtul nem pálya ilyenen felkapni a vizet. Se idő se energia nincs rá. Max válaszol, hogy neki is a kurv'annya aztán ennyi.
Meg kell értetned vele, hogy a munka, az munka, a magánélet az magánélet. Így ha munka szempontjából ha hangos is voltál, az a kialakult helyzet miatt voltál, és csak a javát akartad vele, hogy ne legyen nagyobb gond. Így ettől függetlenül (ha úgy érzed, hogy szimpatikus, rendes, stb.), akkor emberként szívesen beszélgetsz vele. És ez a kettő együtt a munkahelyi környezet miatt is fontos, hogy ne egy puskaporos környzetben éljetek.
A másik meg hogy ami előtt átlendüsz tájfunná:), előtte számolj el 3-ig.
Amúgy jó ez a stílus:).
Ha továbbra is barátságos lett volna veled azzal beleegyezett volna abba hogy bármikor viselkedszhetsz vele így.
Ez egy finom jelzés hogy túllépted a határt.
De bocsánatkéréssel meg lehetne oldani ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!