Elmondjam a főnökömnek hogy terhes vagyok vagy ne? Mit csináljak?
Menj el orvoshoz, utána mondd el. Úgyis el kell.
Akkor már ki nem rúghatnak, viszont azt az orvosoddal kell egyeztetned, hogy elküldhet-e betegállományba csak a vírusparád miatt.
2
9 hónapra + 3...x évre kiírja???
Én is terhes vagyok, gondterhes!:)))
canobix
Igen, kiirja szülésig is akár ha indokolt. Utána gyeden lesz.
4
Tényleg nehéz az élet némelyik nőnek..."indokolt"...borítékkal vagy egyéb módon...
A vírus miatt a főnök joggal mondja, hogy nincs kerete alkalmazni...
#5: Tök mindegy mire van kerete, ha bejelentette, hogy terhes, nem rúghatja ki.
Az "indokolt" meg persze így működik, bárkit kiírnak szerintem veszélyeztetett terhesnek kellően vastag borítékért. Míg egy sima melósra bármikor rá lehet küldeni a TB-t ha gyanús, hogy TB csalásról van szó, egy terhes nőre nem lesz az az orvos, aki azt meri mondani, hogy ugyan mégis mehet dolgozni.
Én annak a pártján vagyok hogy 12. hétig ne jelentsd be. Kívánom hogy egészséges terhességed legyen, de ha olyan a vezetőség baj esetén a virushelyzetre hivatkozva meg kirughatnak.
De ezt neked kell eldönteni.
Ha tényleg csak a virustol félsz, akkor bezarkozol otthon?Mert ha nem, annyi erővel dolgozhatsz is. Persze el tudom képzelni ha egészségügyben dolgozol akkor azért nem ez a helyzet.
1. Terhességgel táppénzre csak akkor vesznek, ha már van magzati szívhang. Ha 3 napja késik, akkor még biztosan nincs, majd 2-3 hét múlva.
2. Ha nem olyan a háziorvosod és a nőgyógyászod, akkor megalapozott ok nélkül nem fognak veszélyeztetettnek nyilvánítani, szóval nem fognak táppénzre küldeni.
3. A főnököd terhesen nem rúghat ki,
4. de ha elmondod, és ne adj isten elvetélsz, akkor utána minden további nélkül kirúghat.
5. Ha félsz a vírustól, akkor tegyél meg minden óvintézkedést ellene: maszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő, távolságtartás.
6
Azt csak hiszed, hogy nem rúghatja ki...nem csak az orvos borítékolható...
S a munkáltató nem küldi rá a lustálkodni akaró dolgozóra a tb-t gondolod, amikor lehúzná évekre...
#9: Mi tud borítékolni a munkáltató? Bejelentette a dolgozó, hogy terhes, onnantól annak nyoma van.
A lustálkodóra ráküldi, pont azt mondom, hogy arra simán. De egy terhesre úgyse fogja, mert nem lesz olyan orvos aki fel meri vállalni azt a döntést, hogy egy korábban veszélyeztett terhesnek nyilvánított mégsem az. Bármi történik majd vele, az lenne, hogy a munka miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!