Miért mennek emberek olyan munkahelyre, ahol kevés a fizetés?
Sok olyan munkát végeznek ahol kevés a jövedelem. pl hivatalnok, ápoló, mentős, esetleg tanár.
Sokszor kapaszkodnak ezekbe az állásokba, pedig 200 nettó kb a fizetés...
Az egyik része az elhivatottság. Például ápoló, tanár, aki szereti csinálni, max olyan helyre megy dolgozni ahol olcsók a lakbérek, videkre. Aztán például vannak a köztisztviselők. Ott kb. csak akkor nő a fizetésed, ha a munkádhoz köze van a végzettségednek, ami egyetemi diploma kell legyen. Én köztisztviselőként dolgozok, JÓVAL 200 alatt keresek, megláthatod mennyit, ha megnézed a bertablankat, még csak nem is a szakmámmal, betanítottak. A fizetésem valszeg soha nem fog nőni, itt falun, messze a fővárostól, pár év alatt azonban ebből is kitudnék spórolni egy házra, vagy legalabbis nem sok hitel kellene hozzá. A másik lehetőség hogy felmegyek megyeszékhelyre, de hova, amíg nincs munka. Adtam be önéletrajzokat, motivációs leveleket a diplomammal, de nem kerestek fel.
Ha nem lenne senkim őszintén szólva nekem ez így megfelelne. Pár év és vennék egy házat, utána egy autót, és a fizetésemből utana eléldegélnek. Nincs bajom a munkammal sem.
De persze ez csak egy változat amit leírtam neked, mivel van párom, nem soká elköltözök. Csak azt akartam mondani ezzel, hogy nem kell hozzá mindenáron elhivatottság, hogy rossz pénzért csináld a munkát. A másik az, hogy megelégszel azzal amid van. De ehhez kellenek olyan körülmények, mint a videk, konkrétan a falu, ahol olcsó az élet.
200 netto...micsoda vágyálom :D
Egyébként talán azért vállalják el, mert szinte mindenhol keveset adnak. Nem tanulhat mindenki sztárszakmát, nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!