Fiatal felnőttek ti nektek nem hiányzik a nyári szünet?
Egy kicsit igen.
A legrosszabb az, hogy 2018 óta minden nyáron tanulnom kell egy bizonyos dolog miatt, most is mindjárt nekiállok. Tavaly még konkrét tanfolyamra is jártam, minden második hétvégén. Teljes hétvégén.
Alapvetően érdekel, azért tanulom, de a szabadidőm még jobban érdekelne, a pihenés és hogy legyen energiám a hobbikra és baráti találkozókra.
Amúgy én elfogadnék 40 nap fizetett szabadságot is éves szinten.
Gyerekesnek nyáron meg eleve jöhetne valami könnyítés, mert nagyszülő nem mindenhol ugrasztható, nem is mindenhol élnek.
Nekem amúgy több pénzem volt anno, például bejárós egetemistaként: ösztöndíj, kis diákmunka, otthonról támogatás. Most viszont igencsak meg kell húznom a nadrágszíjat.
Szörnyen hiányzik.Ráadásul hétvégén rendszerint elmúlik a nyári időjárás, hétköznap meg majd megdöglök az irodában egész nap. Sakkozni a jelenleg 22 nap szabadságommal főként elszomorító.
Akármennyire is nem panaszkodhatok igazán a munkahelyemre egyszerűen rosszul vagyok minden vasárnap hogy újra kezdődik elölről a hét.
Na ez mondjuk engem is nagyon idegesít, hogy rendre hétvégén van szutyok idő, hétközben meg verőfényes napsütés, strandidő....
Nem tudom, melyik válasz volt a tiéd, én csak a gyerekeseknek járó, jelenlegi plusz szabin felül járó még további plusz szabit pontoztam le, nem tudom eldönteni hogy az komoly-e. :DD
(Ha nem az volt a te válaszod, akkor sorry, passz.)
Én írtam.
Nyilván vannak gyerekkel rendelkező kollégáim és eléggé sokat panaszkodnak arról, hogy nehéz megoldani a felügyeletet, nemcsak nyáron, hanem a többi szünetben is.
Az a 30-40 nap szabi, amit kapnak, egy vicc, nekem is kevés lenne, holott nincs gyerekem és nem is akarok. De akinek van...
Nagyszülő nem mindenhol él vagy áll rendelkezésre, a táborok méregdrágák.
Ismerem már eléggé ezt az oldalt, hogy tudjam, itt mindenki tökéletes, így itt mindenki megoldja a gyerekek elhelyezését.
A való életben ez már nehezebb.
Nomeg itt mindenki imádja a munkáját és a napi 7 óra szabadidő (ami vagy úgy jön ki, hogy hazudik, vagy úgy, hogy töredékét aludja, mint kellene) bőven elegendő.
Na ez az. Nem egészen értem, jelenleg is kapnak plusz szabit a gyerekek után. Na meg, senki nem kényszeríti elvileg az embereket a gyerekvállalásra. Ha nem megoldható, akkor nem kötelező.
Ez a tipikus gyakoris hozzáállás....
Ami plusz szabit kapnak, az nem elegendő semmire.
Tulajdonképpen azért ne vállaljanak gyereket, mert a vadkapitalizmust kell éltetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!