Ér ennyit havi 40ezer ft. segítség?
Eladták az albérletünket amit nagyon régóta béreltünk 60ezer ft+rezsi összegért. Szóval szinte ingyen.
Mivel szorít az idő, és több szempontot is muszáj figyelembe venni /nem pestiek vagyunk/ pl munkába közlekedés, kutya, stb ezért nem nagyon van/volt időnk várni a csodára, az új albérlet amit kivettünk 150ezer ft+ rezsi havonta, plusz a tv internet telefon számlák, kaja, kocsi stb stb.
Viszont nevelőapukámmal közös vállalkozás gyanánt bérlünk /azaz ő fizeti/ egy irodát. Azt mondta, ha elkülönítek egy sarkot az új lakásban tárgyalni akkor felmondja az iroda bérletet és nekünk ad havi 40ezret a bérleti díjunkba /vagy amire költjük/.
Ez a lakás 52m2, másfél szoba, igazából nincs mit lekeríteni, a nappalimba engedhetném meg, hogy bejöjjenek.
Ez kb havi 2-3 alkalmat jelentene, de teljesen passz, hogy kik és hányan csődülnének oda vagy hány gyerekkel akik közben lebontják nekem a lakást, ugrálnak a kanapémon, lökdösik a tvt, csesztetik a kutyát aki nem túl barátságos. Szereti a gyerekeket de passzolom mennyi a tűrőképessége, a felnőtteket utálja /mentett kutya/.
Az irodai éveimből pedig bőven kitapasztaltam, hogy tárgyalás alatt a szülők fél szemmel sem figyelnek a csemetékre, akik gyereksarok ide vagy oda sok színezővel és játékfigurákkal, sokszor nyakig a szemetesben lógnak, borogatják a ventillátort, tépkedik a reluxát, összefirkálják a falat stb.
Én elsőre nemet mondtam, azt hiszem ennyit nem ér meg 40 ezer fr havonta, inkább nem eszünk majd.
Tudjuk fizetni, max sok mindenről lemondunk.

En is nemet mondtam volna.
De 150 ezret sem dobnék ki egy albira, ennyiböl inkabb hitelt törlesztenék sajatra.

én biztos nem mennék bele
de milyen tárgyalás az, ahova a felek viszik magukkal a purdékat?

Én igent mondanék, mindent összegezve, ha tényleg csak havi 1-2 alkalomról van szó.
De neked kel tudni, hogy neked ez belefér-e.

Akinek a 60e is ingyen van, annak nem értem, mi ez a 40-es elmélkedés...
Ha meg a 150e se gond, már tiszta vicc a 40-en molyolni...
Nehéz az élet láthatóan...

Olyan tárgyalás, ami a mi oldalunkról munka, a másik fél számára nem, szóval nem
egy üzleti tárgyalás üzleti partnerek között. Mondjuk adásvételnek. A szülők leginkább munka előtt vagy után/hétvégén jönnek, és ha nincs hova hirtelen tenni a gyerekeket 1-2 órára, akkor bizony hozzák őket.
De már lefixáltuk hogy nem.
60ezer ft a mai albérletárak mellett nagyon is ingyen van egy normális lakásért és attól még, hogy ki fogjuk tudni fizetni némi lemondással a másikat még nem jelenti hogy semmi gondot nem okoz. De ezt a kérdésben is írtam. A 60 és a 150 közötti összeg pl pont egy külföldi nyaralás a nyáron, normális ajándék az ünnepekre, a kutyára félretett pénz ha váratlan történik, a rio mare tonhal a kosárba amikor
megkívánom és nem akkor amikor majd telik rá, a segítség a rászoruló rokonoknak, mozi és vacsora és még hosszan sorolhatnám mire elég havonta 90ezer ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!