Szerinted milyen munkákat fog elvenni a a mesterséges intelligencia (MI) az emberektől?
De így saját magunkat fogjuk kiírtani.
Meg szerintem ez a teljes robotizáció nem 5 év múlva fig bekövetkezni.
23-as: Hogy milyen energiát állítanak elö, az sok mindentöl függ, a természetes energiaforrások - víz, szél, nap - rendelkezésre állnak bármikor. Az energia elöállításában leýnegtelen, hogy emberek vagy robotok végzik a munkát.
Kérdezö: miért jelentené a robotizáció azt, hogy az emberiség kiírtja magát? Attól, hogy a munkát robotok végzik, az emberek még megmaradhatnak minden gond nélkül.
"Attól, hogy a munkát robotok végzik, az emberek még megmaradhatnak minden gond nélkül."
És akkor az emberek mit csinálnak? Fetrengenek a kanapén? És a pénzt hogy keresik meg?
"Szerintem, kőművesmunkát is simán eltudna végezni, egy robot."
Azért ez teljesen nem igaz.
Igen,vannak már kőműves robotok,amivel embert és időt lehet megspórolni,de valamennyi emberi munka akkor is kelleni fog.
"Egy robot sokkal pontosabban tud diagnosztizálni, müteni, mint egy ember - a robot ugyanis nem felejt el/ki semmit a vizsgálatok során, nincsenek rossz napjai, sosem dekoncentrált, nincsenek személyes problémái, nem kialvatlan, nem ideges, azaz minden szempontból jobb, mint egy ember-orvos.
Ugyanez érvényes a tanárra is, mindig pontosan ugyanugy tanít, mindent pontosan és napra készen tud, nem kivételezik senkivel, tökéletesen objektívan értékel - azaz jobb, mint egy ember.
Meg a fodrász, műkörmös, borbély, kozmetikus, stb helyettesítö robot is pontosan azt csinálja, amit akarsz, nem téved, nem ront el semmit, ellentétben egy emberrel."
Valahol igazad van. Viszont a robotokat karban kell tartani,frissíteni kell stb.
Egy robot fenntartása nagyon költséges is lehet. Meg azért minden műtétet nem tud elvégezni,és sok műtétnél kell valami orvosi felügyeletet biztosítani.
No,meg a a műtendő pácienst el is kell altatni,és ahhoz kell egy külön orvos.
Igen,egy robot tanár "tökéletesen" tanítana.
És ezt nem azért raktam " jelbe,mert...,hanem azért,mert egy robot nem tud úgy tanítani,mint egy ember .
Jó, beprogramozott szövegekkel le tudná adni valahogy a tananyagot,de...
Ezt nem tudom megfogalmazni,de remélem érted.
Véleményem szerint a a fodrászokat,műkörmösöket stb. sem tudna teljes helyettesíteni.
Ezekhez kell pl.kreatívitás,érzék,ami egy robotnak nem nagyon lesz meg.
Kérdezö: nagyon naív vagy elfogult vagy az emberek javára.
Elöször is az embereknek, ha nem kell doglozniuk, tudnak a hobbikkal foglalkozni, nem csak fetrengeni lehet. (Ha neked az egész életedet csak a munka teszi ki, akkor valami baj van veled)
A robotok karbantartása egyáltalán nem probléma más robotokkal, és csak addig "nagyon" költséges, amíg emberek végzik, a robotok esetében alig van valami, mert nem kell fizetés nekik, nem kell kaja, szállás, "ingyen" dolgoznak!
A mütéteknél az altatóorvos ugyanúgy lehet robot, mint az, aki müt és a legbonyolultabb mütéteknél is a robotot nem kell ellenörizni, mert nem tud tévedni!
A robot-tanár természetesen nem úgy tanít mint egy emer, hanem sokkal jobban, pontosabban, az ember egyértelmüen hátrányban van a robottal szemben.
A fodrász stb esetében nem kreativitás kell, hanem elegendö adatlap, ami alapján ki tudja választani, hogy az adott emberre melyik passzol a legjobban!
Szerintem nem vagy tisztában azzal, milyen egy magas szintü robot.
Egy fejlett robot az emberhez képest olyan, mint egy összeadni tudó ember egy komputerrel szemben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!