Pénztárosként diákmunkázom, de azt érzem, hogy
kihasználnak. Felmondjak ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok azzal, hogy mivel jár a kasszázás. De úgy érzem, hogy én vagyok az egyetlen, aki egész nap kasszázik. Csak WC-re mehetek ki vagy inni, de nem sokkal később szól a főpénztáros, hogy kell kasszás, siessek. A többi pénztáros váltogatja egymást (2-3 kassza van nyitva), többször láttam, hogy a pénztárosok a raktárban ímmel-ámmal kocsikat tologatnak, közben csevegnek, 5-10 percbe telik nekik, amíg megisznak egy pohár vizet. Főnököt többször láttam cigizni, volt hogy 20 percig csevegett a hentessel a konyhában, hogy nem is volt szünete, a kisfőnökök pedig az irodában bandáznak. Máshol is így bánnak a diákmunkásokkal? Félek, hogy nem kapok másik munkát koronavírus idején, júli közepén.
Elmondom mit csinálj. Egyrészt kulcs kérdés mennyi ideje vagy ott. Mert ez bekerül az önéletrajzodba, mint tapasztalat. És sokkal jobb a kasszás tapasztalat mint az árufeltöltő.
Ha elég ideje vagy ott, ami már értelmes munkatapasztalat, akkor meg ne mondj fel. Hanem úgy állj neki állást keresni, hogy ez közben megvan. Ez ég és föld. Sokkal jobb pozícióba vagy álláskeresésnél, ha van munkád mellette. Szívesebben is vesznek fel, meg sokkal jobban tudod érvényesíteni amit szeretnél. mersz több fizut mondani, mert semmi gáz nincs, ha nemet mondanak. Vagy mersz érdeklődni jobban, hogy milyen lesz a pozíciót, hogy vannak szünetek, mit fogsz csinálni. Vagy esetleg elmondani, hogy a másik helyeden neked mi nem jó és hogy van itt ez, van e több szünet.
2020. dec. 12. 12:24
12/13 anonim válasza:
Elhiszed, hogy lassabban telik a munkaido a here-berelessel? Voltam arufeltolto, egy csaj a kamera mogott aludt a raktarban. Oszinten, hamarabb telt az ido, ha dolgoztam.
2020. dec. 14. 02:30
13/13 A kérdező kommentje:
Csak az a gond, hogy mivel nem here-beréltem, a főnök nem jegyezte meg a nevemet, és amikor érdeklődtem, nem tudta, hogy ki vagyok és aitomatokusan azt mondta, hogy már vannak pénztárosok karácsonyra (a két csajszi nyárról). Továbbá, bár jól kasszáztam, megállás nélkül nyomtam, és sokat hibáztam, amiért a főpénztárosok nem szerettek (azt is az én nyakamba varrták, hogy rengeteg pénz van a kasszámban a többiekéhez képest nap végére, és ezért őket szidják majd le, tehát még az is az én hibám volt, hogy egész nap kasszázom, miért nem tartok szünetet)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!