Ha valaki pénztárosként dolgozik akkor forintra pontosnak kell lennie az elszámolásnak vagy lehet valamennyi százalék hiány?
A 10.000 Ft csak példa volt.
Én arra gondoltam hogy olyan nincs hogy egy nap végén a kassza forintra pontosan stimmeljen.
Vagy ha valaki "kihozza" annak én állást szerzek a NASA-nál komolyan.
Vagy nem?
Csak jól le kell lehúzni a terméket a vonalkód olvasó felett. A pénztárgép összeadja, és kiírja a visszajárót.
A lényeg, nem így kell lehúzni a terméket:
[link] :D
a spárban levonják a fizudból a teljes hiányt,nincsen hibaszázalék.
az aldiban,lidliben elvileg csak ejnye bejnye van.
viszont az aldiban nem tudom hogyan bírják,mert ott fejből kell visszaadni.
direkt olyan az egész rendszer,hogy nem írja ki a gép,hogy mennyit kell visszaadni,fejben kell kiszámolnod.
"viszont az aldiban nem tudom hogyan bírják,mert ott fejből kell visszaadni"
ez komoly?
A kasszának nap végén pontosnak kell lennie, különben kifizettetik a hiányt, de legalább megdorgálják a pénztárost.
Anyám dolgozott egy boltban, igaz ő csak a csemegepultban volt, de látta, hogy mi megy a kasszánál.
Egy kisebb bolt volt, egy kasszával és azt hárman kezelték. Nap végére néha 1-2 ezer forint mínuszok jöttek ki és mivel hárman voltak, nem tudták, hogy ki hibázott. Végül kiderült, hogy az egyik kasszás minden nap zsebre rakott egy ötezrest, aztán a vevőknek mindig egy kicsit kevesebbet adott vissza, hogy csökkenjen a hiány. Ezt hónapokig tudta csinálni úgy, hogy senki nem tűnt fel és ha belegondolsz, ez heti 6 napban 120000 forint "fizetés kiegészítés", ami egy pénztáros fizetéshez mérve rengeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!