Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem tudom, hogy mit dolgozzak?

Nem tudom, hogy mit dolgozzak?

Figyelt kérdés

Nos, nem tudom mi tévő legyek. Rendelkezem most egy érettségivel és egy hegesztő bizonyítvánnyal, viszont hegesztőként nem akarok elhelyezkedni mivel utálom, és utoljára 3 éve volt hogy hegesztettem (akkor még iskolában ugye). Teljesen el vagyok veszve emiatt, nagy elvárásaim nincsenek a munkák felől csak hogy megtudjak majd élni a későbbiekben.

Sokan mondják hogy menjek Tescoba vagy hasonló helyekre, de kasszásként nem tudom elképzelni magam szóval az így kilőve.

Mit tudnék ilyenkor csinálni? Aki volt hasonló helyzetben az hol kezdett el dolgozni?

2020. júl. 4. 16:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Hát barátom én ugyanebben a helyzetben vagyok van érettségim de egyetemre nem vettek fel és sajnos nem értek semmihez , fogalmam sincs milyen szakmát tanuljak ki és az okj képzések nagy része amúgy is semmit nem ér ,21 f
2020. júl. 4. 16:26
 2/12 anonim ***** válasza:
17%

Nahát nahát, ilyenkor koppan az ember fia. Mégis, miért tanultál akkor hegesztőnek, ha utálod a munkádat? Miért nem választottál valami más szakmát, vagy neadjisten - Felsőoktatást?

Van egy pár opciód még így is, bár nem fogod vele degeszre keresni magad: Gyári munka, árufeltöltő, takarító, segédmunkás

3/12 anonim ***** válasza:
75%
Fiatal vagy és versenyképes a szakmád, külföld előtted áll, a szakmunkának hiánya van. Ha meg akarsz tanulj autószerelést mellé egy kis kereskedelmet. Nálunk az autóboltos fazon életében nem szerelt autót behozzák neki a cuccokat kedvezménnyel, ő eladja anélkül, kész haszon. Jött ma a kis harley motorjával van autója háza.
 4/12 A kérdező kommentje:
Apám miatt csináltam meg, mert hogy majd ő segít nekem állást találni vele. Csak ugye mióta elvégeztem azóta szarik rám, szóval elhiheted hogy nem örülök neki hogy ezt végeztem el, tanultam volna mást szívesen csak anno hülye voltam és ezt választottam. :D Szóval hidd el én örülök a legkevésbé, hogy ekkorát koppantam vele.
2020. júl. 4. 16:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Miért hagytad magad ennyire befolyásolni? Nekem a szüleim anno azt erőltették, hogy tanuljak informatikát vagy autószerelő OKJ-t a helyi középsuliban érettségi után, viszont én nem akartam, mert TUDTAM, hogy nem fogom azt szeretni, így inkább tanultam keményen és jelentkeztem felsőoktatásba, ahová fel is vettek.
2020. júl. 4. 16:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs sok elvárásod csak hogy megtudj belőle élni a későbbiekben. Na bumm, na ezt aztán tényleg nem nagy elvárás. Van egy marha jó szakmád, még ha béna is vagy egyelőre benne és nem szereted. AKár még külföldön is 2 év alatt legalább annyira megszedhetnéd magad, hogy elkezdj egy másik okj-t vagy beiratkozz egyetemre itthon utána. Gyári melós, árufeltöltős soha nem fog megélni egyedül. Kivéve ha sokat túlórázol. Vagy szerezz jogsit, és menj futárnak, viszonylag jobban keresnek ehhez képest. De ha vállalod a munkásszállót egy ideig (lopnak és marha igénytelen), akkor külföld is tárt karokkal vár gyárba, magyar cégek is kivisznek, vagy pedig Nyugat-Magyarországon Győr stb. ott is jobban keresnek a gyári munkások, 200 k körül, és van (xar) szálló is, aztán mehetsz albiba.
2020. júl. 4. 16:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Végezz önismeretet,az internet a barátod de vannak erre tanácsadók is, nem ismered magadat de majd meg fogod ha teszel érte,próbálj ki olyan dolgokat amit úgy mond szeretsz, ha például szeretnél Targoncázni csinálj meg egy ingyenes okj vagy másmilyet a munkanélkülin ez lehetséges aztán csináld ha dolgozol benne akkor majd meglátod,nem kell egy dolgot örökké csinálni, ha majd sof akarsz lenni akkor próbáld ki kisteherautó taxi stb...

Esetleg menj el olyan helyekre amit úgy mond szívesen csinálnál aztán nezd meg vagy kereckedj be, kérdezz arról a dologról stb...

Sok sikert, hajrá.

2020. júl. 4. 16:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Jó kérdés, én sem értem mai napig miért választottam. Igazából csak apám folyásolt be ezzel, anyám ellenezte mind végig mert hogy később ráfogok vele cseszni, és hát igaza is lett. Szóval emiatt vagyok tanácstalan hogy most még is mihez kezdjek, mert ha úgy nézzük csak egy érettségivel rendelkezem jelen pillanatban.
2020. júl. 4. 16:50
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Tesco, meki, gyár, építkezés.
2020. júl. 4. 16:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Vasút? Ott állandó a munkaerőhiány. Igaz, az elején egy bitang nehéz tanfolyamot kell elvégezni, ahol elég nagy a lemorzsolódás.

De fiatal vagy, úgyhogy legalábbis hosszú távon szerintem tanulj egy másik szakmát, amit szeretsz. Esetleg előtte egy-két évre elmehetsz csak az érettségivel dolgozni, hogy gyűjts egy kis tartalékot. Nem ideális, de valahol érthető, hogy sikerült a szüleidnek a károdra befolyásolni - nem sok fiatal karkán eléggé ahhoz, hogy a szüleinek keményen ellent mondjon, és sok szülő próbálja önkéntelenül is a gyerekével megvalósíttatni a saját elveszett álmait. De ezen most már fölösleges búslakodni, csak előre tekints.

2020. júl. 4. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!