Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondási idő alatt, ha...

Felmondási idő alatt, ha bemegyek dolgozni, de nem csinálok semmit akkor mit tehetnek?

Figyelt kérdés
90 nap felmondási időt állapítottak meg és én nem akarok betegállományba menni, hogy levonjanak a fizetésemből. Azt gondolom most 3 hónapig csak pihenni járnék be a munkahelyemre, ha nem akarnak eltekinteni semennyit a felmondási időmből.

2020. júl. 1. 16:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudnak veled mit csinálni, max el tudnak küldeni azonnali felmondással, de azt meg kell indokolniuk.
2020. júl. 1. 16:52
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért nézd át a szerződésedet, van-e benne szó arról hogy fölmondási idő alatt nem eshet vissza a teljesítményed
2020. júl. 1. 16:55
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Kirúgnak :D
2020. júl. 1. 16:55
 4/14 anonim ***** válasza:
38%
Biztos örülni fognak neked az új munkahelyeden is, ilyen hozzáállással.
2020. júl. 1. 17:01
 5/14 anonim ***** válasza:
91%

"mit tehetnek?" -megvetnek, utálnak.

De én szépen dolgoznék: ugyanis nem más kedvéért dolgozom, még csak nem is az egyébként sajnos szükséges pénzért -

hanem a magam morális alapállásom miatt.

Így tudok este nyugodtan aludni térni.

2020. júl. 1. 17:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg három hónap alatt szereznek valakit, akit majd be kell tanítanod, az majd ott fog a nyakadban ülni egész nap.
2020. júl. 1. 17:56
 7/14 anonim ***** válasza:
94%
Kirúgnak azonnali hatállyal és fegyelmivel. Az esetleges anyagi kárt pedig peres úton megtéríttethetik veled.
2020. júl. 1. 18:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy hogy érted azt, hogy semmit nem csinálsz? Úgy, hogy summantasz, csak minimális beleadással végzed el a feladatodat, és gyakran lazsálgatsz? Ez még működhet, hogyha nem nagyon feltűnően csinálod. De ha arra gondolsz, hogy bemész, és kijelented, hogy te most itt a hátralévő időben napi 8 órán keresztül semmit nem fogsz csinálni, csak ülsz, és a telefonodat nyomkodod, tehát semmi munkát ne is osszanak rád, akkor az csakugyan fegyelmi indokú azonalli kirúgást fog eredményezni, és még egy szép kis pert is a nyakadba kaphatsz. Nem tudom, te mondtál-e fel, vagy ők, ha utóbbi, akkor ezesetben végkielégítés se fog járni. A munkaügyi központot sem értem, hogy ilyenkor miért állapítja meg a segélyt, régen megvonták attól, aki így távozott a munkehelyről.
2020. júl. 1. 18:13
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon feltűnően nem csinálsz semmit és ráadásul te mondtál fel, akkor peres úton behajthatják rajtad a kárukat. Ha csak lazsálgatsz, lassabban végzed a munkád, de amúgy alapvetően elvégzed úgy, ahogy ... akkor nem lehet kivetnivalójuk, hisz kirúgni már nem tudnak, max. belátják, hogy jobban járnak ha hamarabb elengednek.
2020. júl. 1. 19:48
 10/14 A kérdező kommentje:

A munkaköröm szerint takarító vagyok egy suliban ezt nem írtam még. Azért mondtam fel mert egyedül maradtam a suli saját alkalmazású közalkalmazott takarítója és velem akarták megcsináltatni az egész épület komplett nagytakarítását a nyáron. Az összes takarítót (7-en voltunk!) elüldözték már a suliból pár év alatt, akiknek a helyére egy bizonyos cég küldi a takarítókat azóta és ők szokták a nyári nagytakarítását is elvégezni ablakpucolással milliós nagyságrendű összegért, de most azt akarták hogy én csináljam meg, persze semmi plusz juttatásért, hátha így talán megszabadulhatnak tőlem is hogy agyonra hajszolnak, mondván belefér a 8 órába ha egész nyáron csinálom, mert az idén első félévben már ki kellett venni a szabadság felét is a zárva tartás miatt, így az sem megoldható.

Nem tudom ezzel milyen kár éri őket, hogyha most nem akarok a 30 fokos épületben dolgozni.

2020. júl. 1. 21:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.