Sablon kérdések ugyan vannak, de nincsenek rájuk sablon válaszok. Ha mégis találsz valamit a neten, azt gyorsan felejtsd el. Interjú során - szerencsés esetben - rád kíváncsiak, nem a ctrl+c - ctrl+v válaszokra.
Arról nem is szólva, hogy ma már szinte a legtöbb interjúba belecsempésznek 1-1 olyan kérdést is, amire garantáltan nem fogsz tudni felkészülni. Anno belefutottam én is pár ilyen tuti tippes javaslatba, és a "miért hagyta ott az előző munkahelyét?" sablon kérdésre magabiztosan rávágtam a betanult sablont: "új kihívások után szerettem volna nézni". Mire a válasz kb: "hát, ez itt amolyan monkey job, itt nem lesznek valami nagy kihívások".
Szó mi szó, ami jó válasz lesz az egyik helyen, azzal elhasalsz a másikon. Lesz olyan HR-es, aki majd értékeli a begyakorolt panelszövegeket, de úgy érzem, pont az ilyen helyeket lesz érdemes legjobban elkerülni. A legutolsó interjúra már szinte egyáltalán nem készültem semmilyen sablon dumával, csak kis önbizalmat merítettem, félretettem a felvett szerepeket - rengeteget bénáztam így is, de úgy érzem hiteles, és önazonos tudtam maradni. Fel is vettek, holott egy interjúktól rettenetesen szorongó, befelé forduló alkat vagyok. Igaz, nem kommunikációs pozícióra, így talán a bénázásaim sem sokat számítottak. :D
Szóval szerintem ne félj felvállalni magadat, és ne ijedj meg, ha interjú közben megakadsz, nyugodtan gondold át a válaszodat. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!