Hogy bírjátok az ingázást mindennap a munkahelyetek és az otthonotok között?
A kérdés nyilvàn azokhoz szól, akik nem érnek be fél óra alatt...
Én elvagyok a munkahelyemen, a meló nem gáz és a fizetés is elég jó, viszont egyre jobban belefáradok a mindennapos ingázásba. Egy busszal bemegyek a városba, onnan eggyel tovább kell mennem a munkahelyemre, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy reggel hármonegyed hétkor indulok és negyed hatra érek haza.
Napi közel 2,5 óra az utazás....:/
Pedig nincs olyan messze a munkahelyem km alapján, csak így jön össze a buszközlekedés. Tudom, mehetnék autóval, de mèg nincs jogsim és a hàzunkat újítjuk meg családalapításra gyűjtünk, szóval nem fér bele még egy kocsi megvétele és fenntartása...
Más melóhely egyelőre nincs kilátásban, nem sok a lehetőség erre...:/
Sokat gondolkodtam az autón, csak hát nah..
Ha most megveszek egy 1 milliós kis kocsit, az mondjuk 3 évre havi 27 ezer forint. A tankolása szintén benne lenne havi 15-ben. Biztosítás, gumicsere, szervizelés (pláne egy olyan kocso esetén, amit ennyi pénzért vettem) simán kijön átlagon havonta 15 ezerre.
Szóval a végén ott vagyok, hogy havi 60 ezer forint elmenne a munkába utazásra, ami nem kevés pénz, pláne, mert a férjem is kocsival jár dolgozni, ami megint ugyanennyi megvan...
En külföldre jartam ďolgozni ugy hogy 2 hetente haza lehetett jönni mert egyben adtàk ki a hétvégét (10 nap munka 4 nap szabad)
A sok vonatozastol kb klausztrofobias lettem vagy ilyesmi. A vegén màr azon agyaltam hogy be kéne magam nyugtatozni hogy kibirjam a 8 oràs utakat.
Azota is megmaradt ez. Hosszabb utakra vonattal menni nekem felér a kinzàssal.
Inkabb a kocsi v busz.
Napi 2-3 órát vesz el a napomból az ingázás,attól függően, hogy hány busz marad ki vagy késik..
Nekem nincs vele bajom, zenét hallgatok, e-maileket írok, híreket olvasok és ráhangolódok a munkára, úton hazafelé ugyanez, kivéve, hogy lezárom az aznapi munkát magamban a ráhangolódás helyett.
2 busszal járok, van olyan, hogy átszállás után van ismerős a buszon, ha van kedvem, akkor vele/velük beszélgetek.
A kérdés nyilvàn azokhoz szól, akik nem érnek be fél óra alatt
Meg azt a fel orat is utaltam. De heti 2x kibirtam.
Most 5 perc kocsival. Eg es fold a kulombseg.
nekem 10-15 perc seta a vonathoz, aztan azzal 1 ora, majd ismet kb fel ora seta vagy 20 perc busz. manapsag inkabb lesetalom. es a nap vegen haza is kell menni. mar rohadtul unom, de setalni szererek. a vonaton pedig vagy olvasom vagy a gyakorit trollkodom mint most.
szuleimmel elek meg igy 29+oasn is, mert ha alberletbe mennek akkor olyan 40-50 eves koromban vehetnek egy kis lyukat. szemben a mostani 35 korulivel.
autoval megint marha sok penz uszna el, es keveset is mozognek. szoval marad a napi 3,5 ora utazas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!