Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vannak itt pályakezdő mérnökök...

Vannak itt pályakezdő mérnökök akik december/január óta nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukban?

Figyelt kérdés

Én januárban végeztem gépészmérnökként és egyszerűen nincs semmi lehetőség a munkaerőpiacon. Nyilván a járványhelyzet mindenhez hozzájárul, de kicsit aggasztó, hogy mindenhova tapasztalattal rendelkező embereket keresnek. Ilyen szempontból semmi esélye egy pályakezdőnek. Elmennék tapasztalatot szerezni valahova akár ingyen is, ha ez az ára, de szerintem egyik cég sem vállalja ezt még így sem. Van még itt valaki aki hasonló cipőben jár? Hogyan vészelitek ezt át és milyen ötleteitek lennének a sikeres elhelyezkedésre? (nyelvek készségszintű elsajátításán kívül)

25/F

2020. jún. 25. 14:27
 1/9 anonim válasza:
0%
ezt megkaptad :) ezért kell mikor még tanulsz eljárni ingyen dolgozni,akor lett volna tapasztalatod
2020. jún. 25. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

NE HAZUDJ!!!

Sereg, titkosszolgálatok, rendőrség,...a mérnöki diplomáddal 99,9%, hogy azonnal bent vagy.

2020. jún. 25. 14:38
 3/9 Vodafonelive ***** válasza:
95%
Őszintén szólva én sem tudtam elhelyezkedni az első 1 évben gépészmérnökként vidéken, más munkaköröket folytattam, amikor meg lett annyi megtakarításom a szakmámban dolgozva de felmentem Budapestre, ahol meg nagyon sok munkalehetőség van, válogatni is lehet, sok helyre ki is írják, hogy pályakezdőket keresnek. Milyen szakirányon végeztél?
2020. jún. 25. 15:36
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Budapesten csomagolastechnologus mernokkent (Egyetemi diplomam van) nem tudtam elhelyezkedni. Vegzettseg nelkuli melot vegzek,sokszor epitoipari munkakat,h megeljek. Nemet c nyelvvizsgam es elo angol tudasom van.
2020. jún. 25. 17:11
 5/9 A kérdező kommentje:

1. válaszoló:

Duális képzésre jártam az egyetemi éveim feléig, csak egy tárgyam nem lett meg és szerződést kellett bontani. Szóval van úgymond “tapasztalatom”, csak igazából semmit nem ér. Utána meg bárhova jelentkeztem sima gyakornoknak, mindenhol telítve voltak.

3. válaszoló: ez bizakodásra ad okot, bár Budapesten én az elmúlt egy hónapban nem találkoztam sok pályakezdő gépészmérnök állással. Egyébként gépgyártástechnológus szakirányon végeztem.

4. válaszoló:

Ha ilyen nyelvtudásokkal is így szenvedsz a melókeresésben, akkor tényleg nem sok esélye van az embernek. 😀

2020. jún. 25. 17:25
 6/9 anonim ***** válasza:
95%
Ne add fel, én is hónapokig kerestem, a covid miatt vannak most leállások, de már kezd normalizálódni a helyzet. Az ország melyik részén keresel állást? Én napi szinten néztem a hirdetéseket, eléggé képben vagyok most a lehetőségekkel, hátha tudok segíteni.
2020. jún. 25. 17:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Nyugat-Magyarországon keresek.
2020. jún. 25. 17:40
 8/9 Vodafonelive ***** válasza:
96%

Akkor neked több pozíció nyitott, mert nekem épületgépész a szakirányom. :) (persze elmehetek másik munkakörbe is, sokszor lexarják a szakirányt)

Gondolkodj el Budapesten, de szerintem a Boscht ha tudod kerüld el, onnan csak negatívakat hallottam. Legvégső soron még építőiparba is lehetsz, mint műszaki előkészítő és akkor irodában dolgozhatsz.

2020. jún. 25. 18:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, ezeket mind észben tartom. :)

Pest egyébként amúgy is terítéken van, mint opció, bár valami kis kezdőtőke nem ártana hozzá.

2020. jún. 25. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!