Észrevettetek valamilyen változást a munkahelyen a covid után?
Figyelt kérdés
Én pont február végén lettem álláskereső, az utána következő időszak ugye nem kedvezett a helyzetemnek. Egy csomó helyen olvastam, hogy nem lesz már ugyanolyan az irodák élete mint ezelőtt, stb. stb. Mostanában kezdtem el interjúkra járni, a héten négy cégnél voltam, és ehhez képest sehol semmilyen változtatást nem látok. Ki vannak pakolva kézfertőtlenítők jól látható helyekre, de belépéskor már egyből megmarkolászták a kezeimet, meg se várták míg megmosom vagy fertőtlenítem. Az emberek továbbra is úgy ülnek az open office-ban, hogy egymás arcába lihegnek. Mindenhova ki van írva, hogy belépés maszkban, de senki nem tartja be. Ablakok bezárva, résnyire sincsenek nyitva. Ja, és home office sehol sincsen, holott a munka elvégezhető lenne akár a Bahamákról is, de hogy miért, a válasz: fontos a személyes jelenlét a "kommunikáció miatt". Mi az, amit nem lehet lekommunikálni skype-on, vagy e-mailben??? Nálad mi a helyzet munka terén, változtattak valamit? Mi a munkaköröd? Köszönöm szépen előre is a normális, udvarias válaszokat.2020. jún. 19. 14:39
1/11 anonim válasza:
Nálunk annyira bejött a home office, hogy egész nyárra marad, heti 1x-i bejárással (aki nincs szabin)
Nemzetközi kutatási projektekben dolgozom.
2/11 anonim válasza:
Nekem csak annyi változást jelentett, hogy szájmaszkot kell hordanom. A fröccsöntőszerszámok pont lesz*rják a vírust, home office-ban nem tudom őket karbantartani (igen, léteznek még ún. kékgalléros vagy melós munkavállalók is, nem csak irodai állomány van a világon), megrendelésünk meg akadt bőven, így volt munka is.
3/11 anonim válasza:
Tech cégnél dolgozom, mi októberig ki se nyitjuk az irodát és akkor is majd csak 30% kapacitással, betartva a 2 méteres szabályt. Aki nem akar, annak nem kell majd bejárnia, senkit sem fognak rá kötelezni. Mindenkinek küldtek széket, extra monitort, ki mit kért, de nálunk szinte minden munkakör végezhető otthonról.
4/11 anonim válasza:
Szóval te voltál 4 cég egy adott irodájában és ebből vontál le országos szintű következtetéseket?
Gratulálok.
Remélem a munkádban nem leszel ennyire felületes.
Nálunk megvannak a változások. Maszk, kézfertőtlenítő továbbra is van, nincs kézfogás és hasonlók, meetingeket is online tartunk, de látogatót sem fogadhatunk (külsős embert meeting miatt)
5/11 A kérdező kommentje:
HOL írtam azt, hogy országos szintű következtetést vontam le? Szövegértéssel vannak gondok. Gratulálok.
2020. jún. 19. 15:55
6/11 anonim válasza:
Nálunk ugyanaz van, amit leírtál. Már június 2-től menni kellett mindenkinek dolgozni. Maszkot nem várnak el senkitől, kézfertőtlenítők vannak kirakva, de ugyanúgy ül mindenki az irodában. Volt, aki felvetette a home office-t, hisz a munka végezhető lenne otthonról, de a válasz az volt, hogy ha fél a vírustól menjen táppénzre vagy mondjon fel. Ezen kívül még egy kb. 20 fős 4 órás "csapatépítőt" is szerveznek a csoportunknak 2 hét múlvára.
7/11 anonim válasza:
Nálunk belépéskor kötelező kézfertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés van, a folyosókon maszkban kell lenni, és tilos a személyes meetingek szervezése. A létszám 50%-a lehet bent egyszerre, és a liftekben sem lehetnek 1-2 főnél többen egyszerre. Már elege van ezekből mindenkinek.
8/11 anonim válasza:
Semmit: ugyanolyan "elviseljük egymást" hozzáállás van, mint vót, és lesz.
Ez egy fejlődésre képtelen társadalom...
10/11 anonim válasza:
Én egy kutatóintézetben dolgozom. Nálunk részlegtől függ, hogy mi az ábra. Közös helyiségekben, folyosókon maszk kötelező, kézfertőtlenítő van (nem most lett, már 10 éve van), a bejárást a részleg vezetője határozza meg. A mi csoportunkban az a szabály, hogy akinek muszáj, bemehet, ha nagyon akar. Lényegében mind tudunk otthonról dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!