Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kérjek szabit ha...

Hogyan kérjek szabit ha elvàràs a készenlét? Home office

Figyelt kérdés

Szoval irodai és ha beteg vagyok szabin vagyok home officeal kombinàlt a munkàm.

Ezzel segitve azt hogy pl betegseg alatt nem kell tàppenzre mennem hanem kaphatok teljes bért, vagy rugalmas munkaidö azaz elmehetek barhova szabik melkül, csak potoljam be az oraszàmokat, stb, amikkel kimondatlanul is el vagyok kötelezve afelé, hogy viszont ha nekik van ram szükségük nem a hàtamat forditgatom feléjük.

Szoval most ott tartok ezzel hiàba is vagyok szabin, elsö mondatuk oké csak néha nezzem at a maileket van e vmi sürgös. Ha van, persze akkor végezzem is el.

Nos ez a random beesö SOS feladatok megesik hogy elviszik fél napomat is, vagy pl olyanok hogy utalàsi jelszot vàrok igy még fürdeni sem merek elmenni nemhogy kilépni a hàzbol, es netàn nem otthon lenni.

Ha nyaralàs van az nagyban màs mert messziröl ugy sem érem el a szervert de hivtak màr telon a Balatonon is amugy es alig vàrtàk hogy menjek màr vissza. Igy még nyugton napozni sem tudtam joformàn mert azért mentàlisan is zavarnak az ilyenek nem tudok legyinteni csak igy rà hogy ne hasson ki ràm, vagy a napomra

Es igy rendszer sincs az életemben egy sima edzést sem tudok beidöziteni mert soha nem tudom mikor ugorjak a laptop elé mert SOS. Pke altalaban este màr mindenki lenyugszik de durva hogy szabin is este engedhetem csak el magam hogy vegre kimehetek a lakasbol.

Kellemetlen lenne ezt igy felhozni a fentiek miatt is, és mert fentröl ugy adjàk elö, hogy viszont ök segitenek engem ezzel, hogy barhova barmikor elmehetek csak vigyem a laptopot, de nem kell bent ülnöm.

Lassan ugy érzem hozzam van növe a laptop es nincs egy szabad percem szabadsàg alatt sem.

Oraszàmokat vezetjük, napi jelentést irunk.nincsenek tuloràim, ez stimmel.

#home office betegen szabin
2020. jún. 19. 11:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kézzel irta és egyedi személyes kimondottan ràm ill a munkàmra vonatkozoan.
2020. jún. 19. 13:13
 12/16 anonim ***** válasza:
Ismerős...Ráadásul a volt főnököm még este 11-kor is képes volt irkálni, és jött a felháborodás, hogy képzelem, hogy aludni mertem már. Azt hangoztatta sehol nem lesz ilyen jó dolgom mint itt, mert nem kell táppénzre mennem, óraleolvasó miatt szabit kivennem stb...Hát nem lett igaza, elmentem máshová 9-f6 ig ugyan itt kell lenni, kell szabizni meg táppénzre menni, de nem nyaggatnak mindenkor IS. Persze kinek a pap, kinek a papné, nekem jobban bejön, hogy nem kell mindig azon stresszlenem mikor szólal meg a telefon. Ha egyszer rászoktak erre csak a munkahelyváltoztatás lehet a megoldás.
2020. jún. 19. 13:52
 13/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok megint. Á, hagyd ott a francba ezt a manipulatív bagázst.

"Nàlunk az van hogy egyszerüen csak nincs helyettesem. Es a fönöknek kell elvégeznie azt ami sürgös lenne, ha én nem vagyok."

Az ő munkája lenne megszervezni a helyettesítésedet? Igen. Tehát ő nem látja el a munkáját jól és a saját hibájából szív ilyenkor? Igen.

"Igy is kellemetlen amikor megesik hogy tàjékoztat hogy ö ezt meg azt megcsinàlta (amit nekem kellett volna), es en irhatom, hogy köszönöm..(holott nem ezért dolgozom nàluk)"

Nincs tisztában azzal hogy kinek mi a munkaköre (ha ez igaz akkor a szervezőképessége nulla)? Vagy úgy akar tőled szívességet kérni hogy valójában semmit nem segített be a te munkádban de valamit mondania kellett neked hogy rábólints az extra munkára (mert tudja hogy úgyis rábólintasz, csak mondania kell valamit, bármit).

"megtudod ezt most csinàlni, gépnél vagy, vagy csinàljam én?"

"Leadtam ezt is azt is (itt sorolja), megcsinàltam én, mert nem akartalak màr ezzel is téged terhelni, de a te feladatod lenne."

A "te feladatod lenne". Először szóban simogat hogy nem akart leterhelni, aztán beléd vágja a kést hogy ez egyébként is a te feladatod lenne (hogy aztán később az ő kéretlen szívességeit felemlegetve leterheljen téged). Erre már nem tudok mit mondani. Körmönfont manipuláció. Nem csoda hogy nincs aki helyettesítsen téged ő alatta. Ki dolgozna még egy ilyen embernek

Egy jobb cégben úgy menne a home office hogy kapnál egy sor feladatot aznapra, ha pedig vagy olyan jó hogy idő előtt végzel vele akkor több szabadidőd marad és a nap többi részében azt csinálsz amit akarsz. Ha ez nincs így akkor mi értelme a home office-nak a munkavállaló szempontjából? Ahogy a te főnököd "szervezi" az egészet már te teszel neki szívességet mert home office-olsz.

De tudod mit, a következő a stratégia: böngészd az álláshirdetéseket, közben csináld meg azt amit ő akar hogy csináld, csak maradj vele civil hangnemben (ha esetleg sikerül mást találnod ne legyen ez a főnök rossz véleménnyel rólad mert az visszaüthet). Ha interjúra mész adj be valami kifogást aznapra (nem jó a laptopod, stb.) De minél előbb kerülj el onnan.

2020. jún. 19. 13:53
 14/16 anonim ***** válasza:

Manipulál téged érzelmileg a főnököd..

Azt értsd meg,hogy te nem jófejségből dolgozol ott,mert nincs jobb dolgod,hanem pénzért . Az a baj,hogy már rákapattad erre a céget ,ebből már nem tudsz kikeveredni .

Meg kell tanulni,hogy nincsenek szivességek,meg jófejség a melóhelyen,mert elvárás lesz,és még te érezheted rosszul magad,amikor a JOGOS szabadságodat kiveszed,ami jár neked !!! Az nem a főnök "adománya" ,hanem törvényileg jár neked,alanyi jogon !

Én is ilyen voltam régen,de a saját káromon (hasonló,mint a te eseted) már megtanultam,hogy nincs szivesség meg haverság ,hanem az elvégzett munkáért cserébe pénz van,ugyanez fordítva,a munkáltató oldaláról - ő a pénzéért megkapja a munkám eredményét,én ezen felül semmivel a világon nem tartozom neki ,se a munkán kívüli szabadidőmmel,se extra,munkakörömön kívüli (ingyen) feladatokkal . Szerintem válts munkahelyet,és tanulj te is az esetből. Pont az ilyen lelkiismeretes munkaerőt lehet a végletekig kizsigerelni ,nem szabad ezt engedni.

2020. jún. 19. 14:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Gondoltam h lesz ennek hátulütője, mint mindennek ami tökéletesnek igérkezik. Én ezért nem is szerettem anno se mert egyszeruen egy idő utan osszefolyik a magánélettel. Igen sajnos vunk olyan hülyék h még este 10kor is bekapcsolva a laptop. Csak ránézünk az emailekre, csak gondolkodik az ember egy egy projecten vagy feladaton s mindez egy idő után a cégeknek teljesen természetes lesz. Pofa nélkül el lesz várva hogy se munkaidő eleje se vége. 24h készültséggel bármikor elérhető a dolgozo hisz úgyis otthon van. Jól ki lett ez találva 😀. S mivel mobilis a dolog elvégre miert is kéne nyaralni külön, amikor a laptopot simán a balcsi partra le lehet vinni napozas közben simán lehet dolgozni. Max beírni a főnöknek h bocsi főni csobbanok egy fél órát😀😀😀.Néhány vezető simán így látja a mostani helyzetet. Akk meg hagyja magát azt most jól ki is használják. A bibi csak ott van h bár az mtk nem tartalmazza a munkavégzés helyét viszont ugyanúgy home office-től függetlenül a jogszabalyok ugyanugy az irányadóak. Ugyanúgy évi alapszabadsag betegseg esetén évi 14 nap betegszabadsag illeti meg a munkavállalót.

Az nem szabi ha vki tavmunkat vegez az egy masik dolog h milyen előnye van.

Én ezért preferalom a benti munkat mert felveszem ekkor es leteszem ekkor s johet a maganelet.Kérdező ami jar az jar tovabbra is.

2020. jún. 19. 18:59
 16/16 anonim ***** válasza:
S még annyit az ember pénzért dolgozik, a szabadidődet nem fizetik meg. A cég alsó hangon kifizet havi 160 órát se többet se kevesebbet, ennek kell eleget tenni home office alatt is. De a bolond sokszor mit csinál lehúz 200 órát is így egy hónapba,amire nem kötelezhetik ingyen pláne.Ez olyan hogy bemész a boltba veszel 1 kiló kenyeret de elvárod h azert az osszegert még kapjál tejet meg kakaót is. Semmi nincs ingyen ezt tanuld meg. A befektett idő pénz, mert az ember nem ingyen puszira dolgozik.
2020. jún. 19. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!