Minden munkahelyen vannak idióták, ahol 3+ ember dolgozik?
Túlbuzgók és kényszeresek, akik folyton belenyúlnak más munkájába és agyérgörcsöt kapnak, ha valaki nem olyan vastagságú szegélyt tesz a közösen használt Excel-táblázatba, ami szerintük megfelelő lenne.
Tipikus buta prolik, akik minden egyet nem értés esetén a probléma közös megvitatása helyett megsértődnek, hisztiznek és úgy viselkednek, mintha óvodában lennének munkahely helyett.
Lusta semmittevők, akik szeretnék mindig mára sózni a munkájukat és még szólni sem lehet miattuk, mert valahogy mindig ezek vannak legjobban benyalva a főnöknél (vagy pont ezért tehetik meg?)
És még sorolhatnám...
Mivel elég régóta dolgozom, megfordultam már pár helyen, de sosem volt még olyan munkám, ahol jó kedélyű és hatékony lett volna a csapat, mindig ott volt az a 2-3 idióta, akik generálták a feszültséget a hülyeségeikkel..
Nálunk én vagyok az, aki "agyérgörcsöt kap", ha valaki nem bír normálisan csapatban dolgozni és ennek következtében mindenki másnak elb-ssza a munkáját. Nem egyszer kellett este 7-8-ig bent ülnöm, hogy mások munkáját rakjam rendbe.
Nálunk van egy protokoll, minden dokumentumot az szerint kell elkészíteni, vezetőknek kell írnunk szakmai összefoglalókat, döntéseket kell nekik felterjesztenünk, erre komoly formai és tartalmi követelmények vannak, hogy ne dobják vissza az egészet, ezeket meg kell csinálni precízen, ezvan. Ha valaki sz-rul csinálja meg, vagy trehány módon, nem érdekel, ha én leszek a népszerűtlen a neurotikus p-csa, igenis kijavítom, átírom, vagy szólok, hogy javítani kell, mert utána visszadobják és megint lehet rajta dolgozni elölről.
Ezen kívül nálunk jogvesztő határidőkre kell figyelni, nem lehet trehány munkát végezni, több ezer ember és rengeteg pénz függ tőlünk. Ha valaki ezeket a határidőket nem vezeti precízen vagy nem figyeli, akkor annak következményei lesznek.
Engem nem igazán hat meg, ha én "generálom a feszültséget" azzal, hogy szólok a kollégának, akivel közösen dolgozok egy projekten, hogy normálisan meg kell valamit csinálni. Nálunk a precizitás és pontosság munkaköri kötelesség és felelősség. Értem én, hogy nem mindenkinek való ez a típusú munka, de ha valaki nem tudja ezeket teljesíteni, akkor ne csodálkozzon, ha a trehány, félkész munkával csak ideig-óráig tud boldogulni és csak leb-szást fog kapni, aztán meg próbaidő végén elküldik.
Minden normális, valamire való vezető átlát a süket dumán, ha nincs mögötte semmi teljesítmény.
Aztán persze mindig van olyan, aki nem érti, miért kedvel a főnök és van "elájulva tőlem" meg vagyok én az egyik "kedvenc" (csak hogy pár kifejezést idézzek), míg ő meg csak folyamatos leb-szást kap. Biztos azért mert nyalizok. Biztos mert széttettem a lábam. Nyilván csak ez lehet az oka :D
fu nálunk is van jó pár ilyen.Nőkkel dolgozom,mindig van kiszemelt,akit úgy kikészítenek,hogy vagy felmond vagy kirúgatják. Áskálódnak,be vannak nyalva a főnőknél és akármi történik ők kivannak húzva belőle. Bocsánat,de nálunk nem csak a kollégák,de a vezetők is ilyen típusúak...olyan undorító dolgokat képesek tenni,ha nem szimpatikus nekik valaki. Pl: barátnőm kiállt az igazáért..azóta munkát se talál,mert a vezetőség keze elér messze..
Ez a harmadik munkahelyem,az első kettőnél így nem tapasztaltam ennyire ezeket,bár ott nem voltam sokáig,itt meg már 5 éve vagyok..jó lenne lépni,mert ez baromi szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!