Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a jó megoldás egy ilyen...

Mi a jó megoldás egy ilyen kollégával?

Figyelt kérdés

Van egy kollégám, aki az elmúlt 6 hónapban elég furcsa lett. Eddig sem ő volt a legélesebb kés a fiókban, de mára már a ló túloldalára átesett.

20-30 percnél tovább nem tud a munkájára figyelni, elfárad és ilyenkor folyamatosan őrjöng, mintha gumiszobában lenne. Ezzel zavarja a vele együtt dolgozókat ráadásul lassú is. Egyhuzamban 1-1,5 hétnél többet nem tud dolgozni az utóbbi időben, ilyenkor elmegy szabira (nagy ütőkártyjája a gyerek) vagy táppénzre ilyen-olyan indokkal.

Sajnos olyan kevesen dogozunk ezen a helyen, hogy ha már egy ember szabadságon/táppénzen van, más már nem tud elmenni. Rajtam kívül az utóbbi 2-3 hónapban mindenki hetekre elment szabira (és a fent említett kolléga kb 1 hónapig volt táppénzen), én meg összesen 4 napot voltam ez idő alatt szabin, de azt sem egyhuzamban. Sajnos az én kapacitásom is véges.

Ezt már jelezte egy kollégám a felettesnek, aki nem nagyon tud a helyzettel mit csinálni. Hamarosan én is tervezek szólni neki, hogy ne csak egy ember jelezze ezeket a dolgokat.

2020. jún. 14. 17:52
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Ha mindenki volt szabin, te miért nem?

Kollégával el kellene beszélgetni, hogy ez így nem mehet tovább. Nem fogtok folyton helyette dolgozni.

2020. jún. 14. 18:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kollégával beszélj és ne mögötte csináld. Egyáltalán beszéltél vele, vagy "csak úgy" ki akarjátok túrni a háta mögött?

Szerintem meglehet beszélni, nem kell a főnöknek panaszkodni...

Igen, rosszul csinálja, de legyél emberséges a munkatársad felé, mondd el neki, hogy mi a bajod vele. Ha nem veszi észre magát akkor panaszoldd a főnöknek.

2020. jún. 14. 18:11
 3/5 A kérdező kommentje:

#1: a főnököm azért nem küldött el engem (és őt sem) szabira, mert kevés van, viszont így vagy úgy, de kikönyörögte magának. A többiek pedig azt mondták erre a helyzetre, hogy azt a lovat ütik, amelyik húz...

Egyszerűen nem lehet vele beszélni, nem veszi észre magát, nem akarja látni, mi folyik körülötte. Ő "csak a jót és a szépet látja" mindenben és mindenkiben, közben a környezetét veszi h*lyére. Még a legnaivabb kollégám is látja, hogy mit művel, de nem szól.

2020. jún. 14. 18:22
 4/5 anonim ***** válasza:
63%
Alighanem családi (magánügyi a feleséggel, gyerekkel, másik nővel, szüleivel...) problémái vannak a kollégádnak. Azokat kellene orvosolnia.
2020. jún. 14. 20:23
 5/5 anonim ***** válasza:
78%
Elküldeni ezt az ember egy indulatkezelési tréningre, vagy pszichológushoz, coach-hoz.
2020. jún. 14. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!