Máshol is megy a munkahelyen az áskálódás? Egymás alá tevés?
Sziasztok!
Csak nőkkel dolgozom,két női főnököm is van.Egyik rosszabb,mint a másik.Egyszerűen hányinger. Kolléganők egymás háta mögött szervezkednek,hogy készítsenek ki egy valakit mindig,aki általában fel is mond. Sikerült bekerülnöm az ő körükbe,de a többiekkel is jóba vagyok,valahogy én vagyok egyedül,aki szót ért mindenkivel..ez viszont nem mindig előny,mert az egyik klikk utál,ha a másikkal szóba állok..és mindig megy a szervezkedés. A főnökünk bosszúálló típus,mind kettő. Nem rég kaptam fizetés emelést,majd rám bízták plusz melót,ami túlórával jár,de azt mondta nem fizet ki,mert jól keresek...és munkáltatói utasításra köteles vagyok ellátni a kijelölt plusz feladatot is.
Kezdek ezekbe az erőviszonyokba,rossz akarókba belefáradni. Lassan szeretnénk gyereket is.Egészségügyi okok miatt javasolta a nődokim,hogy mielőbb vállaljunk,mert később nem biztos,hogy már össze jön (lehet kipakolnak pár éven belül). Amint ezt megtudták a kolléganők még jobban próbálnak stresszben tartani,hogy ne jöjjön össze,mert helyettem nem akarnak dolgozni.
Felmondáson gondolkodnék,de ebben a helyzetben most (covid) amúgy se egyszerű munkát találni.Magát a munkámat meg szeretem,amit csinálok :( máshol lenne üres állás,de távolabb van és felmerült,hogy mi van,ha ott se jobb,ha nőkkel vagyok össze zárva?
32/N
Megy hát :D
De meg kell tanuld, hogy ez egy meló, melóhely, nem barátkozni jársz.
Én a helyedbe szépen lexarnék mindent, és belevágnék a babaprojektbe. Aztán évek mire visszamennél, vagy ha nem tetszik, visszamennél, kilépnél.
Nem vagyok benne a témába, sosem szeretnék gyereket, de azt hiszem a melóhelyednek köze van ahhoz, hogy ugye kapsz otthon ülős nőként zsetont, illetve azért nem rúghatnak ki, mert terhes lettél.
A magad életével és céljaival foglalkozz, totál fölösen ne menj bele ilyen játékokba, mert megeszik az életed.
Már több munkahelyet is megjártam, de mindenhol ment a szarkavarás. Csak volt, ahol diszkrétebben b@szogatták egymást és azért a többség jófej volt. De legalább egy tősgyökeres spicli mindenhol van. Összefoglalva: munkahelyen jobb, ha nem bízol senkiben és nem bratyizol. A beszélgetés korlátozódjon a főzésre és időjárásra, közlekedésre, semmiféle személyes jellegű infokat véletlenül sem szabad mondani magadról. Az, hogy férfiak, vagy nők vannak a munkatáborban többen, az lényegtelen. A férfiak pont ugyan olyan pletykások és sz@rkeverők tudnak lenni, csak ők máshogy csinálják.
Egészségügyi állapotodról sem értem, miért kellett beszámolni. Most láthatod, annak is csak kára van.
Munkahelyeknél nyomorultabb intézmény a világon nincs.
Persze hogy megy. Szerintem mindenhol, max más-más szinteken. Aki azt mondja náluk nincs ilyen, ott is van, csak max nem tud róla.
A mérték nem mindegy és hogy mennyire tudod függetleníteni magad ezektől. Nem kell klikkekhez tartozni, bemész, elvégzed a munkád, sablonos viszonyt tartasz fenn mindenkivel, aztán hazamész és éled az életed.
Nálunk is megy a szarkavarás. Bárki bármit mond rögtön felhasználják ellene. Nagyon rosszindulatúak a kollégáim, teljesen elegem van belőlük, csak sajnos még nincs lehetőségem váltani :/
Vágjatok bele a babaprojektbe, az biztos jövedelem és te is kiesel legalább 2 évre a munkából. Jót fog tenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!