Ezt megteheti a főnök?
Munkagépekkel dolgozok és véletlenül kitört egy ablak ami több mint 100 ezer ft amit ki kell fizessek viszont én tudnék olcsóbban is de azt nem engedi a főnök hogy azt vegyem bele nekem kötelességem ki fizetni azt az üveget amit ő vett?
És ha tágít van bármi más lehetőségem?
Az állás maga megérné mert jól lehet keresni is a munka kör sem rossz
Szerbezet itt nincs ez egy kisebb magáncég
Az az igazság még be se vagyok jelentve
Hát, ahol be sem vagy jelentve, onnan hosszú távon menekülni kéne - ez az én véleményem.
Viszont jelen helyzetben ez ütőkártya lehet a kezedben. Hogy ha a főnök levonja a fizetésedből ezt a pénzt, akkor földobod a NAV-nál. Ezt óvatosan kell kijátszani, mert indulatból esetleg azonnal felmond, és neked nem ez a célod. Szóval első körben csak zárkózz el a fizetéstől. Aztán, ha le akarja vonni a fizetésedből, akkor mondd neki, hogy te nem szeretnéd, ha a NAV megtudná, hogy feketén vagytok foglalkoztatva, mert akkor mindketten rosszul járnátok. Adja vissza a levont pénzt, és menjen minden tovább a régiben.
Amúgy elképzelhető, hogy a főnök csak bepróbálkozott, hátha fizetsz neki kisebb érzelmi ráhatásra. Ha úgy teszel, mint aki elfelejtette, lehet, hogy többet nem meri előhozni, és a pénzedhez sem mer hozzányúlni.
Biztos vagyok benne hogy ezt a költséget nem neked kell fizetned. Nálunk ha bármi probléma adódik a főnök fizeti.
Szerintem ki fizetteti veled és ő a biztosításából megoldja.
Nagyon nézz utána hogy mik a jogaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!