Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen munkahelyet, hivatást...

Milyen munkahelyet, hivatást kellene választanom?

Figyelt kérdés

20 éves fiú vagyok, most érettségiztem le. Az érettségi eredményem nem olyan, amivel felvételizhetnék felsőoktatásba, mert világ életemben utáltam-gyűlöltem tanulni. Mivel tudom, hogy ha fel is vettek volna egyetemre, sose diplomáznék le, épp ezért nem is jelentkeztem, feleslegesen nem pazarlom az állam pénzét.

Amit kifejezetten utálok az a matematika és az idegennyelv.

Jelenleg egy ruhamárkának dolgozom a fővárosban, mint eladó. Szeretem nagyon, rész munkaidőben is jól keresek, és jók a kollégák is. Előrelépési lehetőség is van, végzettség nélkül is, csak sajna a nyelvtudás nem ártana.

Nagyon szeretem a ruhákat, az állatokat és a gyerekeket. Szeretem az embereket abban a tekintetben, hogy szívesen segítenék nekik, abban, hogy megoldjuk valami problémájukat mondjuk. Valami ügyintéző, okmányiroda pl. Gondoltam ilyesmire is.

Szeretem a helyszínelős sorozatokat. Nagyon! Szívesen lennék helyszínelő, de sajnos ahhoz először sima mezei rendőrnek kell lenni, nem is tudom hány évig, asszem 7 ...

Szóval szeretnék valami képzésre beiratkozni szeptembertől, amit munka mellett is tudok végezni. Félek is, mert nagyon sok okj-s képzés megszűnik.

A rendvédelem amúgy is közel áll hozzám, nagypapám 17 évig volt fegyőr az egyik magyarországi börtönben. Tudom, hogy a büntetés végrehajtási intézetekbe folyamatosan keresnek érettségizett embereket. Gondoltam is rá. Már csak azért is, mert nincs annyi pénzem, hogy lakást vegyek, a családomnak sem, ők viszont kapnak szociális lakást.

Tudtok tanácsot adni? Bármit meghallgatok, nem muszáj, hogy az általam leírtakhoz kapcsolódjon. Köszi.

2020. máj. 17. 18:29
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Csak egykét megjegyzés: amit kapnak (bv), a szociális lakástól messze van. Konkrétan Bp. Kőbányán több fegyőrtelepet felszámoltak, és sokakat bepakoltak pl a Venyige u. melletti szállóba szoba-konyha-fürdőwc jellegű apartmanokba.

Ezen felül már bocs, de az érdeklődési köröd nem sokban utal arra, hogy képes lennél sok száz fogvatartott között "dolgozni", ez nem egy leányálom, de nyilván nagyapád mesélt, még ha akkor más idők is voltak.

A kvalitásoddal az írásod alapján nincs baj, addig kéne megnyomni azt az idegen nyelvet, amíg még van némi szabadidőd és agyad hozzá, tudom, hogy utálod, de kellene. A helyedben megtartanám ezt a melót, gyűjtögetnék egy kis zsetont, mellette mehet a nyelv és a jogsi (ha még nincs). Ez ad elég időt arra, hogy töprengj rajta, hogyan tovább.

2020. máj. 17. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!