Nem érzem jól magam a munkahelyemen, és ez elveszi az életkedvemet. Mit tegyek?
Sok ember nem ismeri igazán önmagát.
Az önismeret az alapja mindenünknek.
A "mit szeretek/szeretnék s mit nem " , karrier, párkapcsolat s minden mással összefügg.
Az emberek zöme éli a mindennapokat, de sokan el se gondolkodnak mélyebben s nem értelmezik azt a bizonyos hálózatot.
Nekem a vállalkozás előtti munkahelyemen egészedett ki bennem a kirakós utolsó darabja fejben.
Tudatosan teszek lépéseket, ügyelek az elveimtől kezdve a testi lelki dolgokig s számomra 2 dolog az, ami mindenek előtt fontos
Önismeret
Idő
Az utolsó fél évem úgy telt, hogy ignoráltam az olyan dolgokat, érzéseket melyekből semmi előnyöm nem lett volna + igazából átgondolva: semmi haszna vagy/és nem befolyásol.
Pl rosszindulatú emberek.
Az életem ugyan úgy halad s ne feledjük, a mi gondolataink, tetteink jutattak oda ahol voltunk/vagyunk
és ezen MI magunk tudunk csak javítani, feljebb törni, mégszebbé tenni!
A rosszindulat, pletyi, beszólogatás...stb mind abból fakad az emberek zöménél, hogy nem ismerik önmagukat, nem gondolkodnak max felületesen vagy/és vulgárisan, nem foglalkoznak magukkal s ez a boldogtalan, sikertelen megrekedt élethez vezet.
S mivel nem néznek szembe önmagukkal, inkább foglalkoznak másokkal s azok emberek dolgaival.
Igen, nehéz... Főleg önmagunkkal szemben bizonyos dolgok, de kell lépéseket tenni, hogy önmagunk lehessünk, kiteljesüljünk minden téren.
S ne jussunk oda, ahova sokan: Szűrke megkeseredett napokba.
Az utolsó fél évemben munka után napi 4-5órát kezdetben az elméleteket dolgoztam ki, majd projektjeimbe belevágva megalapoztam vállalkozásomat.
Míg bent a munkahelyen egyre jobban utáltak, mert nem akartam pletyikbe csatlakozni s ignoráltam őket.
Mindig is éreztem: Többre vagyok képes s más mentalitási szinten is voltam/vagyok.
17 művészeti ágon jeleskedem, 4 szakmában - nincs róluk papírom, de a munkáim/alkotásaim bemutatják azt mikre vagyok képes.
Amikor megtudják, hogy ráadásul nő vagyok kamilláznak.
Az a bizonyos fél év alatt elértem amit akartam így egyik napról a másikra csak kisétáltam a cégtől/akkori munkahelyemről - felmondtam.
Miket szeretsz?
Hozzád szerinted mi illene jobban?
Mennyire vagy introvertált/extrovertált?
Van/vannak céljaid?
Mit tettél értük?
Minden hét utolsó napjának estéjén kérdezd meg magadtól:
Elégedett vagy a heti teljesítményeddel?
Vagy ha hátrébb vagy dolgaidban:
Jó ez így ahogy van?
Van előre haladási lehetőséged, úgy hogy az hozzád s céljaidhoz passzolna?
Önmagad sikerét keresd s tegyél érte/értük, azzal pedig párhuzamosan fog jönni a pénz is.
Sokan csak a pénzt hajszolják s nézz, lásd a világban: Azok boldogtalanok, vannak akik napról napra élnek.
Nincs olyan, hogy lehetetlen csak tehetetlen.
A pozitív gondolkodás, látás mód kell s ne is hagyd, hogy elvesszen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!