Bomlasztó kollégával mit lehet kezdeni, ha emberhiány van?
Empátia.
Team Building. (megismerni egymást cégen kívül).
Meghívni sörözni.
Munkahelyi pszichológus.
Lehet tud olyat, amit a többiek nem. Lehet, hogy ezért veti meg mindenki. Lehet, hogy ez okozza nála a rossz kedvet és kész az ördögi kör.
Én is ilyen vagyok. 2 nap alatt megcsinálom, amit a többiek 2 hét alatt. És bosszant, hogy értetlenek és mit kell ennyit tökölni. Én kimondom, vagyis eddig kimondtam, ha valami rossz irányba haladt. És megelőztük a bajt időben.
De mivel a kollégák nem képesek elviselni a stílusom, hiába van a végén igazam, neki csak az számít, hogy jól érezzék magukat. Nos azóta nem szólok előre. 2 hetet várok én is egy feladattal, ami rég kész van. De a határidő előtt minek mutassam meg? Úgysem értékelik. Kedves vagyok mindenkivel. Megdícsérek minden próbálkozást. Nem érdekel már a cég. Csak, hogy megmaradjon az állásom. Ezért kedves vagyok. Viszek csokit. Meghallgatom a többieket és 4 órát kávézó velük, amikor forró tűzben ég a cég és 1.5 óra lenne eloltani, de a kávézás miatt majd 20 óra lesz a baj felderítése.
Ha ez a cél. Ha te is olyan kollégát akarsz, aki lassú, hibákat vét és fészbúkozik, meg gyakorizik a munka helyett, keményen szólj rá. Sőt! Az a legjobb, ha akkor bünteted meg, amikor jót csinál. Soha többet nem fog jót tenni.
És ha nincs meg az elhivatottsága, a túlzott igényessége a munkára, amit a többiek nem képviselnek, Na! AKKOR lesz az, hogy nem fogja húzni a száját. És csak annyit fog dolgozni, ami éppen elég. De jobb lesz a hangulat, hiszen nem lesz értelme energiát fektetni a munkájába.
Ez biztos neked is sokkal jobb lesz, mert több lesz a munka, amihez te is hozzáférsz. És ezáltal nem azzal fogsz foglalkozni, hogy hogy érzed magad, hanem azzal, hogy a hirtelen 3 ember munkáját végző ember már csak 0.8 ember munkáját végzi és a maradék 2.2 workload a te nyakadba fog zuhanni. Így nem lesz időd picsogni.
Nem kell hozzászólni, nem kell válaszolni neki, és ha felesel, akkor csak annyit mondani neki, hogy:
"Köszönöm a véleményedet".
A viselkedés nem azonos a személyiséggel.
Személyiség akkor jön ki, amikor nincs senki körülötte.
Viselkedés meg egy olyan megnyilvánulás, ami válasz a környezetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!