Akkor mi van ha egy családban 1 db számítógép van a szülőt home officeba küldik, és van két gyerek akinek az online oktatásához kell a gép? Mit lép erre a cég?
Ugye kinek az érdeke fontosabb? A szülő homeba küldve kell neki a gép. De van két iskolás gyerek, azoknak is kell a gép az online oktatáshoz, amiben ha nem vesznek részt megbuknak.
Ráadásul nagyjából ugyanabban a sávban kell a gép nekik: 8-14h között (durván).
Mit léphet a cég arra ha azt látja az alkalmazott nincs fenn a céges rendszeren a gééépel, mert 1 szál gép van és 3an vannak rá, és a két gyerek épp „órán van“?
Nem kötelessége ezt elfogadni a cégnek?
Eleve milyen dolog az hogy saját eszközzel végzem a cégnek a munkát? Miért nem ad céges gépet a céges munkához? És akkor nem lenne ilyen gond.
Érdekes, ismerősöm szintén homeban van és neki kifejezetten tilos a saját eszközt használni a céges munkához csakis céges eszközzel léphet fel.
Mit léphet erre a szitura a cég? Mert én saját pénzből még egy gépet nem veszek, nem is lenne miből, meg eleve ez elvi kérdés, a melós se veszi a lapátot hogy melózhasson, az a cég dolga adni.
"De komolyan, nem kérdezte az iskola, van-e szükségetek az eszközökbe segítségre?"
Kit érdekel az iskola? A cég hozzáállása a lényeg nem a sulié!
Már bocs de nem a suli használja az ÉN eszközömet közvetetten üzleti haszonszerzésre hanem a cég!
Az én saját gépem per pill arra van befogva, hogy a cégnek hasznot termeljen.
???
ÉN etetem a lovat ami a cég szekerét húzza? Nem véletlen a cégnek kéne etetnie?
A cégnek egyrészt kell adni gépet.
Viszont neked meg kötelességed a gyerekeknek biztosítani a tanulást.
Nem akarok kötekedni,de 2 gyerek eddig 1 gépen hogy tanult?
Nem tudom eldönteni, igaz-e a kérdés, de ha te pusztán elvi okokból nem teszed lehetővé, hogy a gyerekeid részt vegyenek az órákon, az bőven veszélyeztetés, és nagyon remélem, hogy az iskola rátok küld valakit. Vagy nem dolgozol, amíg a gyerekeid tanulnak? Mert akkor meg jogosan rúgnak ki.
Ezt a helyzetet megoldani kell, nem hisztériázni.
"ÉN etetem a lovat ami a cég szekerét húzza? Nem véletlen a cégnek kéne etetnie?"
Kettős mérce, ha nem dolgoznál ott akkor nem lenne pénzed. Te csak elvi kérdés miatt nem akarsz gépet venni.
A cég nem köteles pont téged dolgoztatni majd felvesz mást.
Nem kötelessége a munkáltatónak, úgyhogy bocsi, de dolgoznod kell.
Azt meg a te dolgod megoldani, hogy a gyerekeid tudjanak haladni a tanulmányaikkal.
Tudod, van a felnőtt létnek egy olyan vetülete is, hogy akkor már TE vagy felelős a saját és gyerekeid dolgaiért.
"Az én saját gépem per pill arra van befogva, hogy a cégnek hasznot termeljen."
Lehet így is nézni. meg lehet úgy is nézni, hogy a saját gépem arra van befogva, hogy neked jövedelmet termeljen úgy, hogy közben nem kell a saját és családod egészségét veszélynek kitenned.
De ha neked jól esik, akkor csak hisztizz tovább!
:-D
Az internetet meg a nyomtatópapírt kifizették már? :D
Amúgy mire jók ezek a kérdések? Mármint értem én a poént, lehet szerintem trollkodni meg viccelni, de akkor legalább lenne vicces vagy valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!