Egészségügyben dolgozó emberek, úgy őszintén, mennyire tartjátok hasznosnak, Vagy esik jól számotokra, hogy az emberek tapsolnak nektek este nyolckor naponta?
#22 most te pont olyasvalaki vagy, akikről a dr.med.habil beszélt az első kommentjében 😂.
Az eü-söket is hivatás címszó alatt kiszolgáló személyzetnek veszik, ne aggódj. (Egyik jó barátom orvos, aki szintén egy becsületes, rendes ember, aki nem vár tapsot, és bár nem kérdeztem de biztos vagyok benne, hogy jól alszik.) 🤪
"amikor itthon gyakorlatilag éhbérért dolgozunk"
Kik? Az orvosok? Hagyjuk már? Na, ez a képmutatás, amit ide mertél írni! Az egyik legjobban fizetős, mégha feketén is, az egészségügy.
Nem tudom, felfigyeltél-e húsvét környékén, volt arról vita, hogy meg akarják szüntetni a közalkalmazotti státuszt. A kultúrában dolgozók bérét már 12 éve nem rendezték. Garantált bérminimumon dolgoznak diplomás szakemberek. Hisz egy nemzetnek nagyon fontos a saját kultúrája. Itthon persze olyannyira, hogy az itt dolgozó szakembereket éhbérért dolgoztatják, nem becsülik meg.
Te beszélsz itt, hogy ti dolgoztok éhbérért? Akkor ők mit szóljanak?
Lehet, hogy te nem fogadsz el hálapénzt (feketepénz) attól még az orvosok 90%-ra pont nem ez a jellemző. Saját tapasztalat, szóval erről csak ennyit.
És a nővérek, beteghordók, akár portások is elfogadták, egyik sem adta vissza.
Ha más fizetése nem érdekel, akkor ne tegyél olyan értelmetlen kijelentést, ami pont az egészségügyre nem jellemző.
A fizetéseteket folyamatosan emelik.
Úgyhogy kérlek, ne gyere ezzel az "éhbér" szöveggel, mert nem reális.
Az ország jó nagy része minimálbért keres. Hozzájuk képest ti nem dolgoztok éhbérért. Sőt!
Csak tudod, az emberek nagy részének k..rva nagyok az igényeik. Ahhoz meg a világ összes pénze is kevés lenne egyeseknek!
Miről beszélsz ember! 4 éve nettó 190-et keresek. Nem kevés felelősséggel, 6 év egyetem után! Egy kezdő magyar orvos reális bére a befektetett energia miatt minimum 500 nettó. egy szakorvosé meg 800 nettó és ezek még nagyon szerény kérések lennének.
Rokonom kijött szakközépből 18 évesen, kapásból 210 nettóval kezdett, huszad annyi felelősség mellett.
Annyira bírom mikor jöttök ezzel a hálapénzzel. Elmondanám nektek hogy egyrészt több olyan szakirány van, ahol esélyed sincs hálapénzt kapni. ( radiológia, nukleáris medicina,labor orvos stb stb...) Másrészt nekem nem az kell hogy valaki elémrakja az 5 ezret, és akkor én erre ve*jem... Megalázó.
Ma egy kezdő rezidens fizetése 190 nettó, ha tetszik, ha nem. Tisztességes bér kellene már. Ahogy az előző írta minimum nettó 500. Szintén unokatesóm, aki épp hogy le tudta rakni az érettségit, most egy gyárban szalagmunkás, nettó 250 a fizuja... Ha meg az euben akarsz többet keresni, akkor jöhet a havi x ügyelet. Sr szabadidőd, se energiád, se életed. Arról ne is beszéljünk hogy hulla fáradtan milyen minőségű a munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!