Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Irodában dolgozók! Mit szoktat...

Irodában dolgozók! Mit szoktatok csinálni a szünetekben?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 26. 15:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg bármit, amit akarok, ugyanis itthon rendeztem be az irodámat (nem a járvány miatt, hanem amúgy is, már 5 éve), és teljesen szabad, saját időbeosztással tudok dolgozni.

Régen, amikor még ügyvédjelöltként egy nagyobb irodában dolgoztam benn másokkal, akkor sem igazán volt úgy "szünet", hisz mindenki tette a saját dolgát, kiszaladtunk kajálni, ha volt épp idő (heti egy-kétszer sikerült úgy koordinálni, hogy valakivel együtt menjünk), illetve ment mindenki a dolgára (ügyfelek, bíróság)... Szinte alig találkoztunk azon kívül, hogy időnként egyszerre ültünk egymáshoz közeli íróasztaloknál.

Szóval olyan klasszikus szünet nagyon-nagyon ritkán volt. Ha adódott ilyen, akkor beszélgettünk kicsit egymással, kimentünk együtt a boltba, de még az is előfordult, hogy olvastam kicsit a könyvemből. :)

2020. ápr. 26. 15:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen szünet.

Nem fix időrendű helyen dolgozunk.

Régebben próbálták erőltetni, hogy az ebéd az délben legyen, de már letettek róla. Értelmetlen.

Akkor tartunk szünetet, amikor gondoljuk, csak a munka legyen meg.

2020. ápr. 26. 15:34
 3/13 A kérdező kommentje:
#1: Érdekes, én is egyszer olvastam könyvet a munkahelyemen, erre jött a leb.. a szás, hogy ezt mellőzzem, ha nincs dolgom, inkább másoknak segítsek. Pedig én csak szünetet tartottam! Bezzeg, ha a telefonomat nyomkodom munka helyett, az senkit nem érdekel :D
2020. ápr. 26. 16:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szünet, legalábbis úgy nincs, mint egy gyárban, vagy iskolában. Mindenki szabadon dönt, mikor áll fel a géptől (bár munkavédelmi szempontból óránként kellene 10 perc szünetet tartani, amikor nem a monitort bámuljuk, de erre senki nem figyel), van, aki dohányzik, van, aki kávézik, ebédelni is változó, ki mikor megy el.
2020. ápr. 26. 16:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartok szünetet, inkább hamarabb hazamegyek.
2020. ápr. 26. 16:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Híreket olvasok
2020. ápr. 26. 16:31
 7/13 A kérdező kommentje:
#5 Még sose dolgoztam olyan munkahelyen, ahol ha végeztél előbb, akkor hazamehettél. Mivel foglalkozol?
2020. ápr. 26. 16:32
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

IT-ben dolgozom, tesztelő vagyok. De voltam még anno sima irodai asszisztens is, ott is ez volt. Napi 8 óra, rugalmas munkaidőben, ami azt jelenti, hogy reggel 7 és este 8 között akkor dolgozol, amikor akarsz, de a 8 óra legyen meg. Illetve van egy core idő, 9 és 3 között, amikor illik ott lenni, mert akkor zajlik a legtöbb meeting, ebben viszont ugye benne van a hivatalos ebédszünet is (kb egy óra), amit vagy kihasználsz, vagy nem. Én nem szoktam.

Ezért általában 9-re megyek, egy kicsit dolgozom, aztán akkor van egy napi megbeszélés fél 10 körül, addigra mindenki beér, aztán 5 körül indulok haza. Ha ennék, akkor 6 lenne, sokan így csinálják. Nyilván amin dolgozom, azt nagyjából lezárom, de az +-20 perc szokott lenni.

2020. ápr. 26. 16:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szintén tesztelő, hasonlóan rugalmas munkarend, csak én tovább maradok, mert csendben jobban tudok dolgozni, és nap végére már a legtöbben hazamennek, akik reggel korábban jönnek inkább, így nekem marad nap végére pár óra csend, amikor a leghatékonyabb munkát tudom végezni. Viszont a péntekeket le tudom csúsztatni, és akkor elég 2-ig maradnom, ha a többi napot jól osztottam be. De mi nem tudjuk így kivenni az ebédet a képletből, szóval azzal nem nyerünk semmit, ha nem ebédelünk. Kártyás rendszer van.
2020. ápr. 26. 16:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Amíg konkrétan bent dolgoztam, akkor vagy beszélgettem másokkal, vagy kimentem levegőzni, vagy neteztem. A netezést aztán visszavettem, mert nem tetszett a vezetőségnek, pedig tényleg nem a munkaidőben csináltam - az jobban zavarta őket, ha valaki a szabadidejében netezett, mintha 2órás ebédszünetet tartott trécselve, de hát ha ez van, akkor alkalmazkodunk.
2020. ápr. 26. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!