Mi a vélemènyetek arról, ha a munkahelyen hagyják kiégni az embert, aztán mindig neki kell összekapargatni magát?
"Miért nem rúgnak ki valakit, ha nem akarják alkalmazni? N"
Jaj de NAIV vagy!
Mert ha a cég rúg ki akkor
a) indoklás és írásban-ami megtámadható később
b) fizetett és felében felmentett felmondási idő akár 60 nap is lehet vagy még több
c) és a főőőő! végkielégítés! Ami több havi átlagbér
Na ezért nem!
Én pl eléggé a főnököm bögyében vagyok de ha kirúgna akkor az
- 60 napi végig fizetett felmondási idő
- szabadság megváltás
- és 3 havi bérnek megfelelő végkielégítés a kezembe!
Vagyis az én távozásom 5 havi!!! bért jelentene a kezembe!Szted kirúg majd??
A szart. Majd elkezd kötözködni az élő fába is beleköt majd és nemsokára "magamtól" mondok fel!
És 5 havi bér máris megspórolva!!
Világos mint a nap nem??
Sok cég nem a fenntartható fejlődésre törekszik, hanem a gyors profitra. Szóval, nem fognak a jó munkaerőre költeni, hanem kiszívják, hogy termeljen.
Amit tehetsz, ha te is így jártál: Keress egy normális munkahelyet.
Én most pont olyan helyen vagyok, ahol az embert teljesen kiszívnák. Elvárás (lenne) minden hétvégén a túlóra és a fizu sem sok. Részemről fogtam magam és visszavettem. Nem tudnak mit csinálni, mert nincs ember. Nyáron meg én is lelépek.
"És 5 havi bér máris megspórolva!!"
Ha a dolgozó magától nem áll fel semmilyen szivatás ellenére sem, akkor semmi nincs megspórolva, mert fizetnie kell a cégnek a teljes munkabért minden hónapban egy olyan dolgozójának, akivel nincs nagyon megelégedve, plusz a TB-t is stb... Nagyon megéri egy cégnek ez gazdaságilag mondhatom... A végkielégítést meg csak egyszer kellene kipengetnie a cégnek, és soha többet nem kellene alkalmaznia egy olyan embert, akit nem akar.
"A végkielégítést meg csak egyszer kellene kipengetnie a cégnek, és soha többet nem kellene alkalmaznia egy olyan embert, akit nem akar."
Ez így van pontosan de ezt mondd el azoknak a fillérb***ó főnököknek aki a saját anyját eladná 10 ft-ért....
az előbb vágja le a saját karját mint hogy végkielégítést adjon!
Helyette inkább elüldözi a dolgozót. Megvannak az eszközei nyugi. A dolgozó garantáltan nem bírtja sokáig.
"Ha a dolgozó magától nem áll fel semmilyen szivatás ellenére sem, "
De ilyen ember nem létezik. Fel fog állni. 1 hó két hó ki meddig bírja. Van aki 1-2 hétig csak. És akkor a főnök máris nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!