Miért nem lehet mindenhol rend, miért jó másoknak a putriban élni?
Én vidéken lakom és sokszor törekszem a rendre még a házunk előtti kis utcát is leseprem.
(Sokszor látom, hogy hülyének is néznek e miatt)
Mikor kimegyek a főútra, sokszor azon álmodozom milyen jó lenne egy patika út oda. Rettentően tud idegesíteni ha rossz az út.
Szerintem a házad, a kerted, és az előtted lévő utcaszakasz rendben tartása, és a főút (vagy bármilyen út) minősége nagyon nem ugyanaz a kategória.
Az előbbiek pusztán igényesség kérdése - az utóbbi meg pénz-pénz-pénz.
A "rend" fogalma szinte mindenkinek mást jelent - lsd. az előbb említett igényességet.
Ugyanígy a tisztaság is....
Elképedve szoktam nézni a különféle sajnáltatós riportokban, cikkekben, hogy az évek óta munkanélküliek környezete hogyan néz ki... Otthon vannak egész nap, de még a fotón is átjön a borzalmas kosz, a berendezési tárgyakon lévő többéves dzsuva, nem is beszélve az udvar/kert derékig érő gazos látványán...
Mélyigénytelenség, nem pedig mélyszegénység.
Na jöhetnek a kövek. :-D
Szerintem félreértettégek. A kérdező a patika út alatt a szomszédság jellegét érti, nem konkrétan az aszfalt minőségét.
Itt keleten valóban útnak nevezzük a szomszédságot, mert sok esetbe az egész szomszédság egy útnyi.
Továbbá "patika" = újszerű, higiénikus állapot. Ez úgy gondolom országos népszó.
"Mikor kimegyek a főútra, sokszor azon álmodozom milyen jó lenne egy patika út oda. Rettentően tud idegesíteni ha rossz az út."
Erről a legtőbb budapesti is csak álmodozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!