Mit csináljak, ha a főnököm rosszul ítél meg?
Arról van szó, hogy a főnököm szerint "engem nem érdekel a munka, nem vagyok elég lelkes". Mikor ezt mondta csak lestem mert nekem a karrierem az életem, nincs semmi másom ezen kívül és mindent megteszek, hogy sikeres legyek.
Szumma szummára, nincs igaza és én meg pont hogy rajta érzékelem azt amiket rólam mondott.
Szerintetek mi lehetett a szándéka ezzel?
Nyilván kifelé nem ezt mutatod. Azt kellene megvizsgálni miért nem úgy látja a környezeted a motivációdat, ahogy te érzed.
Mondjuk erre nagyon jó alkalom lett volna egyből megkérdezni a főnököt, miért gondolja ezt.
Nekem is volt ilyen főnököm, egy kivagyi k_rva. Elnézést, nem szoktam ilyen stilusban beszélni, de ő tényleg az volt.
A, Nem kell vele törődni
B, Meg kell neki mondani a magadét
C, Munkahelyet kell váltani
Én mindhárom megoldást kipróbáltam, csak azt bánom, hogy nem a C-vel kezdtem eleve.
Megértem, hogy nem azzal kezdtél hiszen nem olyan egyszerű munkahelyet váltani- honnan tudjam, hogy ott másképp lesznek-e a dolgok? Viszont, ha az ember talál olyan helyet ahol megbecsülik, akkor legyőzi az ilyen rosszindulatú főnököket.
Egyébként a válaszomra a főnök azt mondta, hogy továbbra is hanyagságnak tudja be, mert ő biztos jobban tudja, hogy nekem épp mi járt a fejemben. Kicsit úgy érzem, hogy ő akarja, hogy olyan legyek amilyennek leír, de mint mondtam ezeket inkább rajta érzem én.
egy munkahely sem éri meg, hogy földbe döngöljenek. annál, ha jogtalanul frocliznak, és elveszik az önértékelésedet, még a munkanélküliség is jobb
én a helyedben még várnék egy kicsit, hátha csak rossz napja volt, de ha kiderül, hogy alapból ilyen, gondolkodás nélkül lelépnék. nem éri meg.
Nekem 3-4 évembe került a munkahelyváltás után, hogy visszanyerjem az önbizalmamat, és elmúljanak a rendszeresen jelentkező ex-munkahelyen játszódó rémálmaim
de valamennyi félelem és frusztráció még mind a mai napig maradt bennem ennek az időszaknak a hagyatékaként.
Vannak olyan fönökök akik arrol akarjàk meggyözni az alkalmazottat hogy az rossz munkakwptelen vagy szandekosan hibazik stb.
Ez pszichikai terror öntudatlnul jön belölük a rosszindulat valszg igy neveltèk fel öket es ök is ezt adjàk tovabb.
Mindenkepp munkahelyvaltast javaslok.
Nekem a főnököm pont nem azzal foglalkozik, hogy épp milyen fejet vágok a gép előtt. Bár mondjuk én ha benti telefonálást folytatok azaz belső emberrel beszélek és lecseszek valakit azért, mert képtelen volt megcsinálni azt, amit szóban elmondtam, leírtam az sem érdekli. Igazából szereti, hogy olyan munkavállalója van, akit nem kell pátyolgatni és helyette intézni mindent. Sosem azt nézi milyen fejet vágok, hanem a tárgyi tudást és a munkához hozzáadott elemeket/értéket. Mint főnök pont ezért szeretem, mert egyben ő hagyja jóvá a feladataimat. Egyébként mint ember én kivételesnek tartom, mert mint vezető nagyon jó tárgyi tudással jelentkezik termékek minőségügyi megfeleléseivel, azaz nem olyan főnök, mint sok helyen, hogy 0 tudás és oda van téve. Ettől független neki is vannak rossz napjai, mint bárki másnak. Volt azért már egy-két nézeteltérés, gondolatok ütközése, és volt, amikor nekem volt igazam hiaba mondott A-t, én akkor is kiálltam a B verzió mellett, amit elfogadott és belátott, hogy igazam van. Nem ragaszkodik a saját igazához, ha nem bullshit szöveggel mész oda. Egyszer volt olyan, amikor megbántott, amikor egy kérdéssel fordultam hozzá, és ezt látta is, de a többiek előtt kért elnézést nem sokkal utána, hogy nem akart semmi rosszat mondani. Ezt is értékelem benne, sok ember ám a diplomájával és emberi hátterével nem ereszkedik le erre a szintre.
Összességében sajnálom, hogy ilyen főnököd van, aki ennyire lenéz Téged, nálunk is mivel nagy iroda van két másik, az egyik állandóan vergődik, mint egy hisztis pi.cs@, 30 akárhány éves férfi létére közel 0 tárgyi tudással, a másik meg egy sznob, aki időnként böffent egyet az embereinek, de egyébként szakmai tudása van. Összességében én a főnökömmel maximálisan elégedett vagyok, de ha le is lécelnék erről a munkahelyről, az max a kollégák végett lenne, mert azért van, akikkel nem épp jó a viszonyom. Volt 1-1 szóváltás velük is, aztán se én sem a másik fél nem örült. De én nem keltem a feszültséget a főnököm előtt, mert semmi értelme. Azokkal a kollégákkal nem foglalkozom, kizárom őket az életemből. A tiszteletet megadom, köszönök, ha meg kérdeznek válaszolok, munkaügyben kizárólag max, bár utóbbit nem szívesen. És ennyivel le van rendezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!