Kikészítenek idegileg a munkatársaim. Mit tegyek?
Egy nagyon kicsi egylégterű irodában dolgozok 6 másik nővel együtt és borzasztóan kikészítenek. Nem tudok rendesen koncentrálni az egyébként komoly szaktudást igénylő feladataimra, mert állandóan visítoznak meg nevetgélnek ha éppen nem ezt teszik akkor idegesen morognak meg csapkodnak valami miatt. Én meg sajnos eléggé csendes vagyok amiről nem tehetek, és nem szoktam hülyülni ezért sokszor kiközösítenek plusz megy a lenézés és a kibeszélés. Nem egy kellemes társaság.
Próbálok nyitni feléjük meg beszélgetni,de legtöbbször csendes vagyok,mert egyszerűen feszélyeznek. Már egy idegroncs vagyok és folyton örlődök nem tudom elengedni magam, szorongok. Aludni sem tudok, mert amikor lehunyom a szemem cikáznak a gondolataim.
Háziorvosom írt fel Xanaxot ami segített valamelyest, de én nem fogok gyógyszerfüggővé válni ilyen emberek miatt úgyhogy sikerült időben leállnom a szedésével.
Magát a munkát szeretem csinálni, a főnököm is aranyos de annyira leszívják az energiámat a többiek, hogy legszívesebben be sem mennék soha többé arra a helyre. Komolyan mondom szívesebben kapálnék, vagy takarítanék, vagy bármi csak ne legyek össze zárva ilyen emberekkel. Elgondolkoztam azon, hogy váltok csak félek, hogy a következő munkahelyen még rosszabb lenne a légkör.
Első munkahelyem és nincs viszonyítási alapom.
Ti mit tennétek?
Előre is köszönöm a válaszokat.
23/N
Már hányingerem van ettől a helytől. Mikor oda kerültem akkor azért még lehetett beszélgetni velük meg én is lazább voltam. Aztán kezdett kibukni, hogy ki milyen és elkezdtem egy kicsit távolságtartó és csendes lenni. Meg azért is mert családban problémák vannak és szomorú vagyok, de ezt ők nyilván nem tudják. Szoktam beszélgetést kezdeményzni, de egy szavas mondattal leráznak. Múlthét csütörtökön tettem mindenki asztalára csokit, egyik se köszönte meg vagy kérdezte meg hogy kirakta oda. Egyedül a főnökasszony köszönte meg és ő is adott csokinyuszit mindenkinek.
Egymás nyakán, egy körben ülünk, mindenki lát mindenkit, túl sokan vagyunk kis helyen. A furábbnál furább zenéket meg csak úgy bömböltetik. Nem lehet normálisan dolgozni a hangzavar miatt, és ez annyira sok nekem. Gyakran zsong a fejem és támad olyan érzésem, hogy jó akkor én most felállok és haza megyek. Majd felmondásnál ezeket mind elmagyarázom a főnökasszonynak. Mert ami itt folyik az egy vicc. Undorító. Fujj.
Azt hiszem adnom kell egy esélyt annak, hogy valami jobb munkahelyre kerüljek. Csak félek, hogy még szörnyűb emberek közé jutok és kiderül, hogy ahol most vagyok végül nem is olyan rossz és vissza sírnám. De most úgy érzem, hogy ez egy katasztrófa.
Komoly feladatokat látunk el, azt hittem értelmes emberekkel fogok együtt dolgozni de nem. Megy a galacsinnal dobálózás, mulatós zene, meg a többi amit írtam. Befordulok tőlük teljesen, háziorvosom pszichológust is ajánlott... holott mielőtt ide kerültem jól kijöttem az emberekkel, mentálisan kutya bajom nem volt. De most...
Köszönöm a válaszaitokat, szívesen fogadnék még további tanácsokat illetve véleményeket.
Szerintem ha nem érzed jól magad ott, akkor válts. Persze, csak akkor állj fel, ha van már biztos új munkahely.
Amúgy teljesen megértelek. Engem is kikészít a csapatom már lassan 2 éve. Folyamatosan megy a kibeszélés, fúrás, szarkavarás. Nekem annyival rosszabb, hogy már minden "szövetségesem" elment és én nem tudok utánuk menni, mert még nincs meg a diplomám (1,5 évig szüneteltettem a sulit) és ha minden jól megy, akkor decemberben lesz csak meg, ami azt jelenti hogy leghamarabb jövő februárban/márciusban tudok felmondani.
Mindenesetre kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!