Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek ezt meddig lehet...

Szerintetek ezt meddig lehet így csinàlni a "jàrvàny" miatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pàrom és én is elvesztettük az àllàsunkat. És még több ezer,tízezer? szàzezer? ember itt Magyarorszàgon. Szerintem nem lehet ezt így hónapokon àt csinàlni,hogy pàr 60+os amúgy is beteg embert megvédjünk a halàltól. Akik lehet amúgy is meghaltak volna az alapbetegségükben. Az nem zavar senkit,hogy pàr hónap múlva màr a mérnök is pizzàt fog hàzhozszàllítani? ....Ha felveszik,mert annyira sokan jelentkeznek egy ilyen kulimunkàra. Mert nincs màs. Komolyan mindenki menjen àrutfeltölteni meg pénztàrosnak meg futàrkodni? Szerintem nagyon gàz ez egész. Most még jól el van mindenki,de pàr hónap múlva,amikor felélik a tartalékukat lesz itt haddelhad... Meg amikor màr nem jön a munkanélküli segély. Szomorú ezt làtni,hogy egy mesterséges vàlsàgba így belekényszerítik az egész vàlsàgot. Szerintem előbb utóbb mindenki el fogja kapni. Van,aki tünetmentes lesz,van aki köhöh,prüszköl de túl éli. És vannak azok,akik belehalnak. Természetben is az erős marad életben. Ott sincs lélegeztetőgép. Bocsànat,ha valakinek ez túl erősen hangzó vélemény,de ez az én őszinte véleményem. Kívàncsi vagyok a Tietekre is. Szép napot Mindenkinek ezen a gyönyörű napon :)

2020. ápr. 11. 09:54
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
80%
Teljes mértékben egyetértek veled kérdező. Nékem még van állásom de a bérem kb 60 százalékát fogom csak kapni ami nem túl sok, azt is ki tudja meddig , munka is egyre kevesebb van a cégnél. A gazdasági válság sokkal nagyobb károkat fog okozni mint a vírus. Másfél évig nem lehet otthon bezárkózni. Miből fognak élni az emberek? Ezt az állapotot sokáig nem szabad fenntartani, mert sokan fognak éhen halni. A magyar gazdaságvédelmi akcióterv is egy nagy nulla, nesze semmi fogd meg jól. Mert olyan feltételeket szabtak, hogy kb senki nem fogja megkapni.
2020. ápr. 11. 17:21
 22/51 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Most léptem be és megdöbbentettek az "egyetértek veled kérdező" típusú hozzàszólàsok. Őszintén szólva kiràzott a hideg(persze jó értelemben). Jó olvasni,hogy màsok is így làtjàk. Sajnos erről nem lehet majd szavazni,hogy ki-mit szeretne. Az van,amit mondanak. Ma példàul voltam a tescoba és a 3 főbejàrat helyett 1 ajtó volt csak nyitva. Gondolhatjàtok,hogy mekkora tömeg volt,ha az összes ki-be jàró azon az egy ajtón ment. Nem jobb lenne,ha 3 ajtón oszlana el a tömeg. Ennyit a logikàról. Nem értem! Nem értem. Szomorú vilàg lesz,ha ilyen intézkedések lesznek. Ölelés Mindenkinek és jó éjszakàt.
2020. ápr. 11. 22:08
 23/51 anonim ***** válasza:
100%

22: Nyilván akadnak olyanok is (és ezt nem rosszmájúságból mondom, természetes emberi ösztön), akik 1 hónapja még úgy gondolták, hogy akármeddig tart a dolog, ők kibírják, ha nyárnál is tovább, az sem gond számukra. Most egy hónap elteltével viszont változott az álláspontjuk, ahogy megtapasztalták a dolog nyűgősebb oldalát.

Én amondó vagyok, május végéig kibírom, de onnantól már nálam is esélyes a cérnaszakadás.

2020. ápr. 12. 06:45
 24/51 anonim ***** válasza:
86%
Jól látod a helyzetet ez egy mesterséges válság.Persze van valami ebben a vírus dologban de nagyon el van túlozva az emberek meg túlságosan feltik önmagukat.Ha ez miatt minden leáll egy országban akkor aggódhatnánk amiatt is minden nap,hogy mi lesz ha halálra gázolnak,balesetet szenvedünk. És honnan értesülünk a vírusos hírekről?A médiából azt mondanak amit akarnak.Azzal nem számol senki,hogy mennyi ember depressziós emiatt,nyugtatót,alkoholt szereznek be.Az influenzának is voltak mindog áldozatai. Most meg ha valaki meghal a koronavirusra fogják.
2020. ápr. 12. 06:49
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
24: Meg nem igazán motiválják az embert. Ha azt mondanák, május végéig tart a jelenlegi állapot, utána amennyire csak lehet, elkezdik feloldani a dolgokat, de addig mi segítsünk avval, hogy otthonmaradunk, szerintem más lenne az emberek hozzáállása. De ezekkel a feltevésekkel, hogy majd júliusban tetőzik, év végéig eltarthat, meg jöhet majd második hullám, csak elkedvetlenítik a polgárok jó részét. És egy idő után persze, hogy sokan azt mondják, s**rnak a szabályokra, ők kimennek progrmokat csinálni, nem fognak fél éven keresztül otthon dögleni.
2020. ápr. 12. 07:03
 26/51 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy megkapod akkor is ha nembírod a bezártságot és ezért flangáltok ki és akkor is hañem. Nincs egység sz a baj ebben a helyzetben. Ha mindenki leállna mármint munkahelyek , úgyértem akik tényleg megtehetnék, nem lenne kirúgás pl akár egy vírustól félő embernek sem. Én is így vaok. A szabim hamarosan lejár, lehet ezért leszek munkanélkül.
2020. ápr. 12. 07:10
 27/51 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
9%

Tök vicces, hogy mindenki élvezkedik egy harmadik világháborús helyzetre, de már egy sokkal enyhébb vészhelyzet miatt is ki van borulva.

Igen, százezrek veszítik el a munkájukat, de éhenhalni, erőszakos halált halni nem fog senki. Ellenben a korlátozások nélkül sokszoros lenne a halálozások száma, és ebből minden ÖTÖDIK fiatal, nem csak pár öreg életéről van szó. (Wtf, ők már nem is emberek?!)

De akkor játszunk olyat kérdező, hogy rajtad kívül belehal az egész családod a pároddal együtt, és akkor értékeld újra, hogy fontosabb-e a munkahelyed, hogy vehess magadnak új ruhát vagy kibírsz a fenekeden pár hónapot különösebb nélkülözés nélkül.

2020. ápr. 12. 07:28
 28/51 anonim ***** válasza:
86%

27: A vírust mindenki meg fogja kapni. Akinek genetikai okokból az a sorsa, hogy belehaljon, az bele is fog. Ezen a korlátozások semmit nem változtatnak.

Így csak pár héttel vagy hónappal eltolódik a dolog, de aminek jönnie kell, az jönni fog.

2020. ápr. 12. 07:44
 29/51 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
56%
Nem, ha addig lesz gyógyszer, illetve nagyon nem mindegy, hogy egyszerre mennyi embert kell ápolni, de ezeket gondolom tudod, hetek óta ez folyik a tévéből.
2020. ápr. 12. 08:12
 30/51 A kérdező kommentje:
Szép,jó reggelt! Örülök,hogy jöttek még kommentek. Volt egy vàlaszoló,aki azt írta,hogy Ő nem fog bujkàlni a lakàsba a vírus elől. Ez nagyon tetszett. Szerintem is ez a vírus màr itt lesz velünk életünk végéig. Csak nem fogjàk ilyen nagy dobra verni.
2020. ápr. 12. 08:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!