Az érettségivel itthon minek kínlódnak annyit? Miért nem követik Hollandiát, érettségi idén nincs, kész, év végi jegy az érettségi és téma zárva?
Kínlódnak most már 1 hónapja legalább hogy mi legyen, eltolják - ne tolják, csak írásbeli csak szóbeli, online szóbeli, ekkor jelentik be de mégse akkor jelentik be se mégse, most húsvétig de mégse.... mi ez az egész?
Hollandia. Érettségi nem lesz és kész. Se írásbeli se szóbeli se ekkor se akkor. Év végi jegy az érettségi jegy egyben és csókolom. Téma lezárva. A felsőoktatásba való bejutás így is biztosított (már akinek...) érettségi bizi így is a kezükben lesz... hát akkor nem ők csinálják jól??
Nem szarakodnak, nem kínlódnak, offolták az egészet és haladjunk.
Nincs igazuk?
20-as, nem mindenkinél hasznos a duplázás, a 19-es válaszoló ismerősönek pont jobban jött, mint a "normál" pontozás, de igaza van abban, hogy ha valaki "csak lébecol" az irodalmon, mert nem érdekli Toldi trilógiája (most ez jutott elsőre eszembe példakénkt), de pl ért a biokémiához, vagy az informatikai cuccokhoz, ebből/ezekből akar tovább menni, naphosszat tanul ezekre (mert érdekli is), akkor gebedjen még bele abba, hogy megtanulja X költő művét és annak a keletkezését? Az évvégi jegyek beírása meg azért egyáltalán nem mindegy, hogy kinek mi kerül be a bizonyítványba. Nálunk aki "kitűnő" volt mindenből csak egy hármas érettségit tudott összehozni, én meg, aki inkább arra koncentrált, hogy mi a fontos neki, négyest írt, jobb lett az én érettségim, mint neki. Nem tudom, hogy itt volt e olyan felvetés, hogy akkor megajánlott jegyeket kapjanak, mert akkor ez a kis tündi bündi kitűnő csajszi szintén kitűnő lett volna, míg mást lehúztak volna. Egy gyenge gimibe jártunk, egy itteni ötös az egy erős gimiben talán kettesnek felelne meg. Ez is mennyire lenne reális?
Keresztféléves indulást szerintem nem akar a kormány csinálni, mert akkor szinte kivétel nélkül minden szak önköltséges, meg a tanárok órarendjét is átvariálná. Szerintem is inkább a keresztfélévesben kéne indítani a következő gólyákat, de valami hátulütője biztos lenne a dolgoknak.
Mi az, hogy keresztfélévben? Ezt komolyan gondoljátok? Mi van azokkal, akik most az egyetemen vannak? Nekik a mostani vizsga át lenne tolva januárba és cső-szia-szevasz fel évig mindenki a seggén ül?
Azért ne legyünk már ilyen gyávák...!
Ha törik, ha szakad szeptemberben el fog indulni minden képzés normálisan.
Ez a “luxus” -ami most van- hosszabb távon hazavágja a társadalmi morált! Azért gondolkozzunk már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!