Mit tegyek ha ezt terjesztik rólam a munkahelyen?
Erre nincs jó válasz. Sajnos ez emberek többsége ítélkezik ahelyett, hogy kérdezne. Te fejen is állhatsz, úgy is azt hisznek, amit akarnak. Ha veled jobban is szimpatizál a főnök, az nem a te hibád.
Amúgy én ezt nem bírnám elviselni, én inkább eljönnék onnan.
Ne foglalkozz velük. Amikor a jelenlegi munkahelyemre kerültem vezetői pozícióba, a fiatalságom miatt halálra cikiztek. Volt pletyka arról, hogy az ügyvezető a keresztanyám, vagy anyukám legjobb barátnője, meg nem is tudom. Sokféle változat ment és lépten-nyomon megkérdezték kinek a kije vagyok, hogy kerültem ide. Mindezt azért, mert abból a városból származom és arra az egyetemre jártam, ahova az ügyvezető is. (Sosem találkoztunk.) Sosem hitték el, hogy jelentkeztem egy álláshirdetésre. :)
Minden csoda pár hónapig tart, majd elfelejtik. Én pl. jókat nevettem ezen, bár nehéz időszak volt az. Utólag visszagondolva, már a kollégákkal is jókat nevetünk ezen miután mindenki elmeséli nosztalgikusan ki kitől mit hallott rólam és én is elmesélem szerintem melyik pletyka miből indulhatott.
Sajnos olyan szervezeti változások történtek nálatok, ami megviselte az embereket. Amíg valaki rosszul járt (elküldték), addig te jól és ebbe próbálnak olyan dolgokat belemagyarázni, ami a saját lelküket megnyugtatja. Természetesen az ilyen emberek számára az nem opció, hogy te esetleg jobban végzed a munkádat, ezért kerültél oda, ahova... Biztosan jó helyen térdeltél. :) Így legalább mondhatják azt, hogy ők legalább méltósággal távoztak és már boldog is a lelkük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!