A munkáltatóknak beköszöntött az aranykorszak, amikor
kedvükre válogathatnak ismét a jelentkezők közt, akik
megpróbálnak minél olcsóbban elvállalni munkát, mert
jelenleg megint hatalmas munkalehetőség hiány van és ezt
megpróbálják kihasználni?
Igen. Kivéve azt a munkáltatót, aki nem tud munkát biztosítani.
2020. márc. 30. 14:09
Olyan területen, ahol több lesz a munkavállaló, mint a munkahely, ott nyilván lefelé mozdulhat el a bér.
2020. márc. 30. 14:14
3/15 A kérdező kommentje:
Áh, a jó öreg hanyatlás. Egy pillanatra azt hittem, hogy a munkavállalóknak tartósan jutni fog az ilyenekből, mint korrekt fizetés, megbecsülés, munkavállalói jogok érvényesítése, szabad munkahelyváltási lehetőség
"Egy pillanatra azt hittem, hogy a munkavállalóknak tartósan jutni fog az ilyenekből, mint korrekt fizetés, megbecsülés, munkavállalói jogok érvényesítése, szabad munkahelyváltási lehetőség"
Ahhoz komoly szemléletbeli változások kellenek. Hiába volt munkaerőhiány évekig, mégis számtalan helyen emberszámba se vették az alkalmazottakat. Mert akárhogyan ki lehet használni, meg lehet alázni, a többség inkább beledöglik, de a munka az szent.
2020. márc. 30. 14:42
Esélyes. Amúgy 2010 környékén, mikor én kerestem munkát, pont ez volt. Agyon aláztak minden állásinterjún, hatmillióan voltunk, egymás alá ígértünk... Olyan ez, mint egy hinta: hol itt, hol ott.
Amíg az emberek nem lesznek elég intelligensek ahhoz, hogy az épp hatalmi pozícióban lévő ne éljen ezzel vissza, addig ennek sose lesz vége. Ez a fordított esetre is igaz, az olyan munkavállalókra, akik az utóbbi időben azt érezték, díj járna nekik már pusztán azért, ha hajlandóak bemenni a munkahelyükre. Dolgozni max extra pénzért voltak hajlandóak.
2020. márc. 30. 14:42
"Áh, a jó öreg hanyatlás. Egy pillanatra azt hittem, hogy a munkavállalóknak tartósan jutni fog az ilyenekből, mint korrekt fizetés, megbecsülés, munkavállalói jogok érvényesítése, szabad munkahelyváltási lehetőség" Ezeket mindenki megkapta aki ért annyit, hogy felvegyék olyan helyekre is, ahol kicsit nagyobbak az elvárások és amit adnak is.
2020. márc. 30. 14:46
A jó munkaerőt mindig is megbecsülték a cégek. A közepeset, amilyenből van ezer másik, azt nem. Nem a cég hibája, ha csak a közepeset tudod nyújtani, azaz könnyen pótolható vagy.
2020. márc. 30. 14:46
Ahh ennek vege. Veget ert az alom megint a munkaadok kezebe lesz a gyeplo már ha marad eletkepes magyar ceg ezek utan. Azok is ha eletbe maradnak fel uzemmodba fognak mukodni. A sok multi jobban jar ismet hugyert szarert dolgoztathatnak mert ha nem lesz munka az emberek mas palya utan nezhetnek bar ne így legyen.
2020. márc. 30. 14:47
Most foleg azok akik megmaradnak nem fogjak szerencsetlen embereket emberszamba venni. Ismet jon a kutya pozíció igaba hajtas ez volt egeszen 2010-12ig amikor elkezdtek szallni a berek akkor mar a munkaltatok is vissza vettek. Sajnos ez nem tartott sokaig. Megint jonnek a szaftos allasinterjuk ehberert cserebe az emberek egy egy pozicioert ketrecharcot fognak folytatni akinek megmarad az allasa vagy sikerul elhelyezkednie szep magyar jellemhez meltoan még nagyobb fúrások gec..kedesek lesznek mert mindenki felteni fogja a székét. Szep vilag lesz a sok vallalkozo meg megy tonkre.
2020. márc. 30. 14:54
Nem beszelve azokrol akik eddig 8 elemivel is tudtak dolgozni veluk mi lesz. Az még hagyján h nem lesz munka de van az a reteg a munka nelkul maradtak kozul aki bevadul es elkezdodnek a fosztogatasok rablasok. Ne így legyen de bekovetkezhet.🙁
2020. márc. 30. 15:03
Kapcsolódó kérdések: